Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

"92 βρέφη έχουν μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών..."


Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Καλαμαράς Γ., Καραγιαννίδης Π., Αρφαράς Γ.  με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου έμειναν 92 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Με την ανακοίνωση τους  ζητούν συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και άμεση λύση για τις οικογένειες!
Αναμένεται και η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής για το θέμα!


Η ανακοίνωση της  Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου- Δραπετσώνας:
<Τουλάχιστον 92 βρέφη έχουν μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας! Να βρεθεί λύση τώρα ! Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον αποκλεισμό τουλάχιστον 92 βρεφών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου. Πολλοί είναι επιπλέον οι γονείς που αποκλείστηκαν, ενώ είναι  δικαιούχοι voucher και δεν είναι καταγεγραμμένοι στους παραπάνω 92.
Για την κατάσταση αυτή έχουν τεράστιες ευθύνες:
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν διασφάλισε να υπάρξει η απαραίτητη χρηματοδότηση και ο σχεδιασμός ώστε να διαμορφωθούν όλες οι επαρκείς θέσεις για να ενταχθούν όλα τα παιδιά, βρέφη και νήπια, στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημιουργώντας νέους όπου απαιτείται. Ενώ κοροϊδεύει τον κόσμο όταν λέει «ότι κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός παιδικού σταθμού». Γιατί στην πραγματικότητα είναι δεκάδες οι δικαιούχοι στο δήμο μας που μείνανε με το voucher αναξιοποίητο, αφού ούτε στους δημοτικούς σταθμούς προλάβαν θέση, ούτε βρίσκουν σε κάποιον ιδιωτικό σταθμό, όπου έχουν κλείσει οι αντίστοιχες θέσεις...
  •  Η δημοτική αρχή, που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πράξη δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστεί η φετινή εκρηκτική κατάσταση, με τη δημιουργία νέων τμημάτων, νέων βρεφικών και παιδικών σταθμών και ενώ γνωρίζει πως κάθε χρόνο η κατάσταση είναι οριακή! Είναι χαρακτηριστικό πως 5 βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα πάψουν να λειτουργούν το 2023 γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ενώ είναι, ούτως ή άλλως, ελάχιστες οι θέσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (περίπου 600), όταν ο αριθμός των παιδιών που δικαιούνται ηλικιακά να τοποθετηθούν σε κάποιο σταθμό είναι περίπου 1500!
Οι οικογένειες που αποκλείστηκαν είναι σε αγανάκτηση. Δεν φτάνει που οι γονείς εργάζονται ή ψάχνουν για δουλειά, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτές τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, να πληρώσουν το νοίκι, τα υπέρογκα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα, για τρόφιμα και τα βασικά είδη ανάγκης… την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημοτική αρχή πετάνε τα παιδιά τους εκτός των σταθμών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

Αλλά τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ, αφού ακόμα και όσοι κατάφεραν να βρουν μια θέση σε παιδικό σταθμό, έχουν να αντιμετωπίσουν:
- Την έλλειψη κρεβατιών μεσημεριανού ύπνου στο σύνολο των σταθμών, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να σμπαραλιάζονται μέσα στη μέρα για να παραλαμβάνουν τα παιδιά στις 13:00, να παρατάνε δουλειές, να χάνουν μεροκάματα.
- Τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα σπίτια και τους σταθμούς που τοποθετήθηκαν, καθώς για παράδειγμα η Αμφιάλη έχει ελάχιστες θέσεις για βρέφη, με αποτέλεσμα κάποιος που κατοικεί εκεί και το παιδί του είναι σε σταθμό της Δραπετσώνας, καθημερινά να «γράφει» χιλιόμετρα, να καίει πανάκριβη βενζίνη κλπ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καλούν τώρα τη Δημοτική αρχή να λύσει το πρόβλημα όλων των οικογενειών που είναι στον «αέρα»! Άμεσα να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό για μοναδικό θέμα και να εξασφαλιστεί ότι:
  • Κανένα βρέφος, που οι γονείς του είναι δικαιούχοι voucher ή και στη λίστα μοριοδότησης του Δήμου, να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού!
  • Για να γίνει αυτό, να υπάρξει έκτακτη λειτουργία όσων τμημάτων απαιτούνται, με εύρεση κατάλληλων κτιρίων και χώρων.
  • Να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, για να μπορέσουν όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση να φιλοξενηθούν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς με ποιότητα και ασφάλεια.
  • Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από το ολοήμερο ωράριο, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και κρεβάτια.
Να προβλεφθούν τώρα οι απαραίτητες υποδομές και το προσωπικό.
Να τοποθετηθούν δρομολόγια με σχολικά λεωφορεία, από το Δήμο, για όλα τα παιδιά που τοποθετήθηκαν σε δημοτικό σταθμό μακριά από το σπίτι τους και υπάρχει δυσκολία των γονιών στη μεταφορά τους!
Για όλα τα παραπάνω στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των γονιών που κινητοποιούνται και καλούμε τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους!

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Καλαμαράς Γιώργος, Καραγιαννίδης Παναγιώτης, Αρφαράς Γιώργος>


...
Η επιτροπή αγώνα γονέων στους παιδικούς σταθμούς καλεί όλους τους γονείς (με voucher ή/και στη λίστα μοριοδότησης του Δήμου) που τα παιδιά τους έμειναν εκτός παιδικού σταθμού, τώρα να εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας προς την κυβέρνηση και το Δήμο.
Συνάντηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ που έχουν μείνει εκτός παιδικού σταθμού, τη Δευτέρα 19/9, ώρα: 11:30, έξω από το Δημαρχείο (πλ. Κύπρου) για να ανταλλάξουμε σκέψεις και να συζητήσουμε πως θα συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας.
Τηλ. επικοινωνίας 6947099000 (Φωτεινή)