Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Πότε θα ξεκινήσει η εργολαβία για την επισκευή των σχολείων;

Φτάσαμε στον Οκτώβρη και ακόμα δεν έχουν μπει τα συνεργεία στα σχολεία (..πως να μπουν δηλαδή με τους μαθητές γύρω-γύρω;) για τις επικευές που είχαν προαγγελθεί στις αρχές του καλοκαιριού! Στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν πολλές εταιρείες και έδωσαν πολύ μεγάλες εκπτώσεις έως και 56% επί του αρχικού ποσού!
Μήπως πρέπει να "τρέξουν" οι διαδικασίες; Σε λίγο ξεκινάει ο χειμώνας και θα υπάρχουν επιπλέον δυσκολίες!

Η καλοκαιρινή δημοσίευση:
ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


Κάλλιο αργά παρά ποτέ!
   
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, μετά από 4 χρόνια περίπου, ξεκινάει διαγωνισμό με ανοικτή διαδικασία επιλογή αναδόχου για την επισκευή σχολείων της περιοχής. Τίτλος της προκήρυξης για το έργο είναι "ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ'', και ο προϋπολογισμός 567.650,01€. 
Το έργο είναι περισσότερο από αναγκαίο, μιας και υπάρχουν σχολικά κτίρια με σοβαρά προβλήματα!

Βέβαια, η όλη διαδικασία καθυστέρησε και ουσιαστικά χάνεται ο πολύτιμος χρόνος του καλοκαιριού για να εκτελεστούν τα έργα! Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται 25-07-2022 και, εάν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις ή άλλου είδους δυσκολίες, γραφειοκρατία είναι αυτή, από Σεπτέμβρη μαζί με το ξεκίνημα των μαθημάτων θα μπουν τα συνεργεία στα σχολεία. Θεωρητικά το όλο έργο θα εξελιχτεί την τρέχουσα σχολική χρονιά, μια ιδιαίτερη χρονιά, προεκλογική, για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πάγια θέση της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν και είναι να υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός και συστηματική, περιοδική συντήρηση των σχολικών κτιρίων κάθε χρονιά! Οι έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία του δήμου υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά η ετήσια συντήρηση με ειδικευμένα θα λύσει το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό, μιας και θα αντιμετωπίζονται προβλήματα ολικά και δεν θα υπάρχουν τα γνωστά μερεμέτια-μπαλώματα! Μια σκέψη εδώ!

Όπως και να έχει, αυτά είναι καλά νέα για την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο! Αξίζει, "έστω, με δυσκολία για τις καθυστερήσεις", και ένα μπράβο σε όσους πήραν τις αποφάσεις!
Σε κάθε περίπτωση, η παιδεία θα είναι πρώτη προτεραιότητα, αυτό δεν λέγαμε προεκλογικά;


Πίνακας με εργασίες που θα γίνουν στα σχολεία:


























*Επίσης εκτός από τα σχολεία του πίνακα στα παρακάτω σχολεία θα γίνουν μεγάλες κπαρεμβάσεις στα γήπεδα των σχολείων:
1) 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
2) 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
3) 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
4) 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
5) 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ & ΙΕΚ
Θα γίνουν επιδιορθώσεις στα δάπεδα των γηπέδων και στο 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ & ΙΕΚ αλλαγή όλης της επιφάνειας του γηπέδου με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, από σκυρόδεμα τύπου ΑΣ-10 πάχους 0,05. Σε όλες τις ανανεωμένες επιφάνειες θα κατασκευαστούν συνθετικοί ακρυλικοί τάπητες ανοικτών γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ.