Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Παιδική παράσταση για τη συγκρότηση Συλλόγου Γονέων


Κάλεσμα στους γονείς να συμμετέχουν μαζικά και να στηρίξουν την πρωτοβουλία της για συγκρότηση Συλλόγου Γονέων παιδιών σε βρεφικούς- παιδικούς σταθμούς στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Γονέων παιδιών σε βρεφικούς - παιδικούς σταθμούς, ώστε να στηριχθεί ο αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ κι ενάμιση μήνα, με κύριο στόχο να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η Επιτροπή, «μέσα από ένα Σύλλογο όλων μας, θα μπορούμε από καλύτερη θέση να αγωνιζόμαστε για όσα έχουν ανάγκη τα παιδιά και οι οικογένειές μας. Ο Σύλλογος μας θα μπορεί να αποτελέσει το στήριγμα για όλους μας για όποιο πρόβλημα προκύπτει, στον παιδικό σταθμό ή συνολικότερα. Μέσα από το Σύλλογο μας θα μπορούμε και να διοργανώνουμε πολύμορφες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας. Μόνο δυνατότεροι θα βγούμε από έναν μαζικό, δυναμικό Σύλλογο Γονέων».

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί γονείς και τα παιδιά τους, στην παιδική παράσταση: «Τα τρία γουρουνάκια» από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο White Puppet, αύριο Σάββατο 22/10, στις 18:30, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντώνης Σαμαράκης».

Σκοπός της παράστασης είναι όχι μόνο η γνωριμία των γονέων αλλά και η συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για τα έξοδα της συγκρότησης του Συλλόγου Γονέων παιδιών σε βρεφικούς- παιδικούς σταθμούς.
Η Επιτροπή επισημαίνει πως ο αγώνας που έχει ξεκινήσει, είχε ως αποτέλεσμα να αναγκάσει τη δημοτική αρχή για:
Δημιουργία δυο νέων βρεφικών τμημάτων στην Κρώσφηλδ και ενός ακόμα στη Δραπετσώνα, εφόσον απαιτηθεί από τον αριθμό των βρεφών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής.
Διεύρυνση τμημάτων στους υπάρχοντες βρεφικούς όπου ήταν εφικτό, σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται (δηλαδή κατά 10%) και κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν μετά το πρώτο κύμα εγγραφών.
Να μην απορριφθεί κανένα βρέφος επειδή έχει άνεργο γονιό.

Η Επιτροπή σημειώνει πως «αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε έφερε αποτέλεσμα, ωστόσο τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μέχρι να μπουν ΌΛΑ τα βρέφη που ακόμα περιμένουν θέση στους σταθμούς του Δήμου.
Αυτή η προσπάθεια μας έδειξε ότι μπορούμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε όσα έχουμε ανάγκη, για τα παιδιά μας και εμάς, για το δικαίωμά μας να δουλέψουμε μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε αυτήν την περίοδο. Όσο γίνεται πιο μαζικά και χωρίς συμβιβασμό»