Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Νέα "μάχη" για τα δημοτικά τέλη στο δημοτικό συμβούλιο!

Τη Δευτέρα 31/10/2022 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι τα δημοτικά τέλη που θα πληρώσουν οι δημότες Κερατσινίου και Δραπετσώνας το επόμενο έτους, 2023! 
Η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι να παραμείνουν τα δημοτικά τέλη στο ίδιο επίπεδο με το 2022! 
Βέβαια, η χρονιά που έρχεται είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλα τα νοικοκυριά. Το ηλεκτρικό ρεύμα και η θέρμανση είναι στα ύψη και η ακρίβεια των προιόντων για τις καθημερινές ανάγκες έχουν γονατίσει όλες τις οικογένειες! Μήπως οι αρμόδιοι του δήμου πρέπει  να ξαναδούν το θέμα; 

Πάντως η δημοτική κίνηση "αλλάζουμε" με τον Παντ. Καμά με ανακοίνωση της ζητάει  γενναία μείωση των δημοτικών τελών!

Η ανακοίνωση του Παντ. Καμά! 
<Οι πολίτες πληρώνουν την σπατάλη του κυρίου Βρεττάκου
Συζητείται τη Δευτέρα 31/10/2022, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου το ύψος των Δημοτικών Τελών για το έτος 2023.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να παραμείνουν στο ύψος των περσινών, ιδίως σε ό,τι αφορά το Ειδικό Ανταποδοτικό Τέλος των Νοικοκυριών της πόλης μας. Δηλαδή να καταβάλλει ο πολίτης 1,45 Ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Αυτή η πρόταση γίνεται την ώρα που οι λογαριασμοί έχουν πάρει φωτιά. Την ώρα που οι λογαριασμοί των Νοικοκυριών επιβαρύνονται σοβαρά από τις ανατιμήσεις στην τιμή του Ηλεκτρικού ρεύματος, ο Δήμος μας, αναδεικνύεται σε έναν αρνητικό πρωταγωνιστή φορομπηχτικής πολιτικής. Φορομπηχτικής πολιτικής που έρχεται να καλύψει, όχι αναγκαίες δαπάνες της πόλης, αλλά την σπάταλη πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Σας παραθέτουμε μία σειρά Δήμων και τα Δημοτικά Τέλη που είχαν το έτος 2022 :Μοσχάτο – Ταύρος 1,02
Αγία Παρασκευή 1,12
Χαλάνδρι 1,12
Αιγάλεω 1,12
Βριλήσσια 1,12
Κηφισιά 1,12 (αν και η κοινότητα Κηφισιάς έχει τιμή 1,12, η κοινότητα Εκάλης έχει 1,70)
Αγία Βαρβάρα 1,19
Πετρούπολη 1,19
Αγία Βαρβάρα 1,19
Καλλιθέα 1,23
Ίλιον 1,25
Ηλιούπολη 1,28
Μαρούσι 1,28

Ο πολίτης Βριλησσίων ή της Κηφισιάς πληρώνει Δημοτικά Τέλη, μικρότερα κατά πολύ από τον πολίτη του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Ας περιορίσουμε τις Δωρεάν Συναυλίες, και ας μειώσουμε τα Δημοτικά Τέλη.>