Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το "μετρό που χάθηκε..."


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ
Επιστολή απεστάλη από τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κ. Χρήστο Βρεττάκο, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό προκειμένου να ενταχθούν το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα, το Πέραμα και η Σαλαμίνα στους νέους σχεδιασμούς για την επέκταση του μετρό.
Για το μείζον αυτό θέμα ο Δήμαρχος απηύθυνε επιστολή στον Πρωθυπουργό, κ. Κ.Μητσοτάκη, ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία σε βάρος των κατοίκων που αποκλείστηκαν.
Αντίστοιχα, με επιστολή ο Δήμαρχος απευθύνθηκε και προς τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά και προς τους Βουλευτές της Α' και Β' Πειραιά ώστε να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.
...

ΔΗΛΩΣΗ του Επικεφαλής του Συνδυασμού Κερατσίνι- Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, και Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου- Δραπετσώνας , Παντελή Καμά

Διαβάσαμε την επιστολή του Δημάρχου κυρίου Χρήστου Βρεττάκου, στον Πρωθυπουργό για το θέμα της σύνδεσης της πόλης μας με το ΜΕΤΡΟ. Μετά από 8 χρόνια απραξίας, του κυρίου Βρεττάκου, επιχειρήται να καλυφθεί το κενό και η απραξία, με επιστολές.
Η πραγματικότητα όμως είναι μία. Η πόλη μας έχει Δημόσιες Συγκοινωνίες απαράδεκτες, η σύνδεσή της με τους Σταθμούς του Μετρό, είναι ανύπαρκτη. Η Δημοτική Συγκοινωνία λειτουργεί στους Τύπους.

Για να σπάσουμε την συγκοινωνιακή απομόνωση του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, χρειάζεται ένα σχέδιο με δύο σκέλη. 
Ένα βραχυπρόθεσμο, το οποίο αφορά την εύλογη απαίτηση οι Δημόσιες Συγκοινωνίες, που εξυπηρετούν την πόλη μας και τη συνδέουν με τον Πειραιά και την Αθήνα να συνδεθούν άμεσα με τους Σταθμούς Μετρό της περιοχής μας, δηλαδή , του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και των Ταμπουρίων. Είναι αναγκαίο μάλιστα να υπάρξει ένας επανασχεδιασμός, που θα προσφέρει στους Δημότες μας, άμεση και γρήγορη πρόσβαση με τους Σταθμούς του Μετρό που ήδη λειτουργούν, με συχνότητα δρομολογίων, τέτοια που θα καθιστά την πρόσβαση για κάθε Δημότη απολύτως συμφέρουσα. Έτσι θα σπάσει η απομόνωσή μας , από την Αθήνα και τον Πειραιά
Οι Δημοτικές Συγκοινωνίες να αποκτήσουν κατεύθυνση που θα διευκολύνει αυτή τη σύνδεση και θα την καθιστά δυνατή και για την τελευταία τροχιά της πόλης.

Απαιτείται και ένα Μακροπρόθεσμο Σχέδιο, το οποίο θα στοχεύει στην σύνδεση απευθείας του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με μέσα σταθερής τροχιάς. Είναι αναγκαία στην κατεύθυνση αυτή και η συνδρομή ειδικών, ώστε να έχουμε επαρκή τεκμηρίωση της άποψής μας.
Όταν η πόλη έχει χάσει μία ευκαιρία ( με διαχρονικές ευθύνες), η απάντηση δεν βρίσκεται στις επιστολές, και στο κλάμα. Βρίσκεται στο όραμα και στο σχέδιο!