Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Στο Δημ. συμβούλιο (12/10/2022) ενημέρωση από την εκκλησία για το Σχιστό!


Ο Γ.Τσιρίδης έκανε τον κόπο να γράψει δυο λόγια και να ενημερώσει του συνδημότες του για τα σχέδια της εκκλησίας στο Σχιστό, όπως τα περιέγραψε ο δήμαρχος στη σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων!
Πάντως, είναι να απορείς με την  επιλογή της "καχεκτικής ενημέρωσης" από την πλευρά του δήμου! 
Το καλοκαίρι μαθαίναμε ακόμα και πως "πίνουν τον καφέ τους" οι καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με καθημερινές,  απανωτές αναρτήσεις!  Δυστυχώς για θέματα που αλλάζουν τη μορφή της πόλης υπάρχει "λιτότητα" και σιωπή! 
Η είδηση από τη σύσκεψη είναι ότι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας (ΕΚΥΟ=Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών)  θα έρθουν στον δήμο θα ενημερώσουν καιαπαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων την  Τετάρτη 12/10/2022!

Η ανάρτηση του Γ. Τσιρίδη:
Την Τετάρτη 12/10 θα ενημερωθεί ο Δήμος για τα σχέδια της Εκκλησίας
Στην σημερινή σύσκεψη των επικεφαλής παρατάξεων με τον δήμαρχο συζητήθηκαν τα δύο θέματα για τα οποία είχε γίνει η πρόσκληση.
1. Στο θέμα της πλατείας απέναντι από το Λιντλ στη Δραπετσώνα, ο δήμαρχος επέμεινε στην ονομασία "Βούρλα" παρά το στενό μαρκάρισμα από ιστορία και συναίσθημα. Θα συζητηθεί στο προσεχές ΔΣ και θα το περάσει με την πλειοψηφία που διαθέτει. Η ευκαιρία να δοθεί ένα όνομα (Πλατείας Ιστορικής Απόδρασης ή κάτι τέτοιο) φαίνεται πως θα χαθεί γιατί και πάλι επικρατεί το "εγώ ξέρω καλύτερα, αφού είμαστε πιο πολλοί".

2. Στο θέμα του Σχιστού, συμφωνήσαμε πως η εκκλησία πρέπει να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και επομένως όλον τον λαό που ενδιαφέρεται (αφού η συνεδρίαση θα είναι στο youtube). Η συνεδρίαση-ενημέρωση θα γίνει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου (εκτός απροόπτου) και εκεί θα μας ενημερώσουν για το τι σκοπεύουν να κάνουν ενώ θα μπουν και όλα τα ερωτήματά μας. Θα πάρουμε αποφάσεις επ' αυτών σε νέα κατοπινή συνεδρίαση μετά από τοπική διαβούλευση.

Από την ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος (από την εκκλησία σε συνάντηση που έγινε) προέκυψαν τα εξής:
Βασικά θα γίνουν τα εξής:
α.- ένα κέντρο λοτζίστικς (αποθήκη και διακίνηση κοντέινερ) με δυναμικότητα διαχείρισης 120 χιλιάδων κοντέινερ την ημέρα που θα είναι κατά βάση υπόγειο (μέσα στον λόφο). Αυτό θα γίνει περίπου στην Χωράφα του Περάματος.
β.- ένα πάρκο με φωτοβολταϊκά που θα τροφοδοτεί με ρεύμα την επιχείριση λοτζίστικς (καλύπτοντας 60% των αναγκών της). Αυτό θα γίνει μετά το νεκροταφείο και την ΒΙΠΕ στο Κερατσίνι.
γ.- ένα μικρό νεκροταφείο δίπλα στο υπάρχον για μουσουλμάνους και εβραίους.
δ.- εκτεταμμένο πράσινο πάνω από τις εγκαταστάσεις και στην όλη περιοχή.
Τα σχέδια προβλέπουν και ουρανοξύστες, κατοικία, εμπορικές χρήσεις και διάφορα άλλα που μάλλον είναι για ξεκάρφωμα.
Τα χρήματα θα τα βρει η εκκλησία, δηλαδή οι έτοιμοι επενδυτές πίσω από τα σχέδια. Είναι η Κοσκο; Είναι οι Αμερικάνοι της Μαρσκ; κανείς δεν ξέρει ακόμη.
Αυτά σαν πρώτη και ταχεία ενημέρωση.
Τα πολλά ερωτηματικά, θα τεθούν στην εκκλησία στις 12/10.
Μέχρι τότε ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις.