Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

«Σπίτι του Ρεμπέτικου» ο ιστορικός σταθμός του Αγίου Διονυσίου

Ο ιστορικός σταθμός του Αγίου Διονυσίου αναγεννιέται και «ξαναζωντανεύει», καθώς μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά και με την επιβεβαίωση από πλευράς ΓΑΙΑΟΣΕ ότι συνεχίζεται η σύμβαση μίσθωσης του σταθμού προς τον Δήμο, θα δημιουργηθεί στο διατηρητέο κτήριο του ΟΣΕ το «Σπίτι του Ρεμπέτικου».

Η θετική αυτή εξέλιξη, επιτρέπει στον Δήμο Πειραιά να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην κατάρτιση των αναγκαίων μελετών, έτσι ώστε να ξεκινήσει το σημαντικό αυτό έργο.

Το «Σπίτι του Ρεμπέτικου», θα είναι ένα σημαντικό Κέντρο Πολιτισμού και Εκθέσεων, ενώ παράλληλα ο περιβάλλων χώρος του σταθμού προβλέπεται να αξιοποιηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε για πολλοστή φορά η συζήτηση για πιθανή αξιοποίηση και ανάπλαση της ανενεργούς σιδηροδρομικής γραμμής που οδηγεί στον σταθμό του Αγίου Διονυσίου, ως γραμμή περιπάτου και ποδηλατοδρόμου. Εάν αυτό επιτευχθεί, ο «σταθμός της ξενιτιάς» που βρίσκεται λίγα μέτρα από «τη γέφυρα του Ρεμπέτικου», η οποία ενώνει τον Πειραιά με την Δραπετσώνα, θα ξαναζωντανέψει και θα γίνει ένα πολιτιστικό εργαστήρι αναβίωσης της ρεμπέτικης ιστορίας και ταυτότητας του Πειραιά.