Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Νέα απορριμματοφόρα, "δώρο" από την περιφέρεια!

Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας παρέλαβε νέα απορριμματοφόρα από την περιφέρεια Αττικής, σε εκδήλωση στα Λιπάσματα, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ.Πατούλη. 
Στην επίσημη ανακοίνωση του δήμου, εκτός των άλλων,  τονίστηκε ότι η περιφέρεια Αττικής πρέπει να δημιουργήσει χώρους διαχείρισης και υποδοχής απορριμμάτων σε όλη την Αττική!
 
Βέβαια, το δελτίο τύπου δεν υπάρχει κουβέντα για το σκουπιδοεργοστάσιο που έχει προγραμματιστεί και οι διαδικασίες προχωρούν για το Σχιστό! 
Η θέση του δημοτικού συμβουλίου ποια είναι; 
Δεν υπήρχε τρόπος να μπουν τα θέματα του δήμου μας, να παρουσιαστεί η ιδιαίτερα περιβαλλοντικά επιβαρυμένη περιοχή μας και να ακουστεί το ΟΧΙ του δημοτικού συμβουλίου, με ωραίο τρόπο, στον περιφερειάρχη;
Για το ίδιο θέμα δηλώσεις (εδώ) δημοσίευσε, σε άλλο κλίμα, και η περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της! 


Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας
ΝΕΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας παρέλαβε σήμερα πέντε απορριμματοφόρα και καφέ κάδους από την Περιφέρεια Αττικής ώστε να ξεκινήσει την συλλογή βιοαποβλήτων.
Κατά την παράδοση παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Κατά την παραλαβή ο Δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος, ανέφερε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή έκανε μέχρι τώρα μεγάλη προσπάθεια για να ανεβάσει τα ποσοστά ανακύκλωσης και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και μετά την παραλαβή του μηχανολογικού εξοπλισμού βιοαποβλήτων. 
Επίσης τόνισε στον Περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να δημιουργήσει χώρους υποδοχής και διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Αττική με δίκαιο τρόπο προσανατολισμένους στην ανακύκλωση και όχι στην καύση.


Οι δηλώσεις του Δημάρχου από την ιστοσελίδα της περιφέρειας!

O Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος επισήμανε μεταξύ άλλων:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την παράδοση αυτού του εξοπλισμού. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο επιτέλους σε αυτή τη χώρα να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας και να τα αντιμετωπίζουμε ως ένα μέσον, μία διέξοδο για ένα καλύτερο πλανήτη, για ένα καλύτερο περιβάλλον, με οικονομικότερη διαχείριση. 
Ο εξοπλισμός που μας παραδόθηκε σήμερα, είναι μία βοήθεια της Περιφέρειας προς τον Δήμο, ώστε να συνεχίσει την προσπάθειά του μαζί με τους δημότες, προκειμένου να καταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό από τα απορρίμματα να μην θάβεται ή να μην καίγεται, αλλά να αξιοποιείται προς όφελος των ανθρώπων και του πλανήτη στον οποίο όλοι φιλοξενούμαστε. 
Ταυτόχρονα με ένα σχέδιο για μία διαχείριση των απορριμμάτων με πιο δημοκρατικό τρόπο, νομίζω ότι θα μπορέσει να δώσει διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστούμε πολύ.