Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Π. Καμάς: "Μία συνέντευξη που επιβεβαιώνει το φιάσκο, της δεύτερης θητείας..."

Την έντονη αντίδραση του  Παντ. Καμά προκάλεσε η συνέντευξη του Δημάρχου (εδώ).
 Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "αλλάζουμε" με ανακοίνωση του αναφέρθηκε σε όλα τα βασικά σημεία της συνέντευξης σχολιάζοντας ότι με τη συνέντευξη "επιχειρείται να κρυφθεί, η έλλειψη σχεδίου, η οπισθοδρόμηση της πόλης σε όλα τα θέματα".

η ανακοίνωση: 
<ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ « ΠΑΛΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ»
Διαβάσαμε την συνέντευξη του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στην εβδομαδιαία Εφημερίδα Τύπος.
Μία συνέντευξη που επιβεβαιώνει το φιάσκο, της δεύτερης θητείας του κυρίου Βρεττάκου.
Μέσα από ένα ποτ πουρί «παλιών επιτυχιών», και με επένδυση αγωνιστικότητας, επιχειρείται να κρυφθεί, η έλλειψη σχεδίου, η οπισθοδρόμηση της πόλης σε όλα τα θέματα.
Ισχυρίζεται ότι το πρώτο μέλημα του είναι η βελτίωση ποιότητας της ζωής των ανθρώπων. Αυτό λέγεται από το Δήμαρχο μίας πόλης, που η πολιτική Πρασίνου είναι ανύπαρκτη.

Ισχυρίζεται ότι είναι ένα υπόδειγμα αγωνιστικότητας, όταν αυτή εξαντλείται σε δελτία Τύπου. Όταν όλοι οι σχεδιασμοί σε βάρος της πόλης, εξελίσσονται υπό την «δραστήρια αδράνειά μας»
Προβάλλει για άλλη μία φορά την ανάπλαση των λιπασμάτων και διαφημίζει έργα υπό αναβλητικές ή ακόμα και διαλυτικές αιρέσεις. Διότι η απαλλοτρίωση της έκτασης της Εθνικής θα ολοκληρωθεί εφόσον έχουμε θετική εξέλιξη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Το Μουσείο του Ρεμπέτικου, θα υπάρξει εφόσον ενταχθεί το έργο σε Πρόγραμμα χρηματοδότησης. Επί του παρόντος το μόνο που έχουμε σίγουρο είναι ότι ο Δήμος Πειραιά, δημιουργεί στον Άγιο Διονύση «σπίτι του ρεμπέτικου» και ότι η ανάπλαση των Λιπασμάτων, εξαντλείται σε επίστρωση μπετόν και φύτεμα, αντί πρασίνου, Εκκλησίας. Την ίδια ώρα, που δίπλα μας συντελείται μία κοσμογονία παρεμβάσεων και αναπλάσεων, εμείς παραμένουμε φοβικά στη γωνία.
Περαιτέρω επικαλείται το πάρκο στο Σελεπίτσαρι, λες και το Πάρκο δημιουργήθηκε επί των ημερών της Διοίκησής του, ενώ η αυτονόητη υποχρέωση της συντήρησής του, είναι μείζον επίτευγμα μίας Δημοτικής Αρχής.
Επικαλείται τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου. Σε μία πόλη με εκρηκτική ανεργία, που τη μαστίζει η φτώχεια, το να σιτίζεις 100 ανθρώπους, δεν είναι και το υψηλό επίτευγμα μίας Κοινωνικής Πολιτικής.
Ταυτόχρονα επικαλείται το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, χωρίς να αναφέρει ότι ένα έργο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, και ότι αυτό είναι υποστελεχωμένο.

Η πόλη μας έχει τις δυνάμεις να κάνει μία αποφασιστική στροφή στο Μέλλον.
Με όραμα.
Με τόλμη
Με γενναίες αποφάσεις.
Με σχέδιο και μεθοδικότητα
Προσπερνάμε το χθες και χτίζουμε το Μέλλον.>