Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Μείωση δημοτικών τελών χωρίς κόστος για τον δήμο

Ανακοίνωση του υποψήφιου δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Π. Διαλινάκη για την μείωση των δημοτικών τελών χωρίς κόστος για τον δήμο:

< ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Υπάρχει ήδη η δυνατότητα χρηματοδότησης από κοινοτικούς αλλά και εθνικούς πόρους έργων που αφορούν την Ενεργειακή Αναβάθμιση της πόλης, με εξοικονόμηση ενέργειας και χρήση έξυπνων εφαρμογών (Smart Cities), όπως έχει δρομολογηθεί και σε άλλες περιοχές και πόλεις της χώρας, αλλά όχι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.

Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στην πόλη, στα δημοτικά κτίρια, στα σχολεία, στα γήπεδα, στους δρόμους, στις πλατείες με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων, ώστε κάθε γειτονιά και κάθε δρόμος να έχει φωτισμό, ενώ θα μπορεί να γίνεται άμεση αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων εντός 24ωρου. Ταυτόχρονα δε η ενεργειακή αναβάθμιση με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ενεργειακού κόστους για το Δήμο, με σεβασμό στο περιβάλλον.
Το όφελος εκτός από οικονομικό είναι και οικολογικό καθώς συμβάλει στην πράσινη ανάπτυξη με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που συνεπάγεται λιγότεροι ρίποι για το περιβάλλον.

Το σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνει
1.Την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED.
2.Την εφαρμογή «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας».
3.Τη λειτουργία Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).

4.Την αξιοποίηση του Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας, για την εγκατάσταση και λειτουργία πιλοτικών εφαρμογών Smart Cities, που θα παρέχει μεταξύ των άλλων σημεία ελεύθερης πρόσβασης Wi-Fi, Προώθηση ψηφιακού περιεχομένου, διαφημιστικού και ενημερωτικού υλικού στο κινητό του χρήστη, Μέτρηση Κυκλοφοριακής Ροής για την Παρακολούθηση και Διαχείριση της κυκλοφορίας, Ασφάλεια και Επίβλεψη απομακρυσμένων χώρων, Μέτρηση περιβαλλοντολογικών δεικτών όπως CO2, θερμοκρασία, θόρυβο, υγρασία, κλπ., Διαχείριση κάδων απορριμμάτων.

Το κόστος για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθεί για το Δήμο σε ποσοστό έως και 60%, το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρεθεί από τα τέλη φωτισμού, με τα οποία επιβαρύνονται σήμερα οι δημότες. ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ>