Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Οι δάσκαλοι του Περάματος θα πουν ΟΧΙ στα καζάνια του θανάτου!

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών  ΠΕ Κερατσινίου - Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης" καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους του Περάματος την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 11πμ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ, σε κινητοποίηση ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών. Παράλληλα ο σύλλογος κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Μετά την θερμή περσινή σχολική χρονιά με τις συνεχείς κινητοποιήσεις για "τα καζάνια του θανάτου" οι εκπαιδευτικοί, πάλι, μπαίνουν μπροστά για ένα σημαντικό τοπικό θέμα. 
Δυστυχώς, δίπλα, στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα επικρατεί απόλυτη ησυχία για ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα, τη δυσοσμία! Πρόβλημα που ανάγκασε, το προηγούμενο σχολικό έτος,  τους αρμοδίους να κλείσουν για μία ημέρα τα σχολεία!

Η ανακοίνωση του συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρει:  Τα καζάνια του θανάτου είναι εδώ και απειλούν εμάς και τα παιδιά μας!
...

Με την ψήφιση του άρθρου 70 του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, μονιμοποιεί τα καζάνια του θανάτου δίνοντας τους επιπλέον 20 χρόνια ζωής, ακόμα και αν σήμερα άλλαζε η χρήση γης από χαρακτηρισμένη ως βιομηχανική.
Όλοι μαζί, κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτική αρχή χειροκροτούσαν για την «ανάπτυξη» που θα προκαλούσε η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά. Με αφορμή τις εξαιρέσεις εκτάσεων από την σύμβαση παραχώρησης, όπως ο Αρμός, μιλούσαν για «νίκη», ενώ στην πραγματικότητα κορόιδευαν το λαό. Χαρακτηριστικά, η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι παζάρευε την παράδοση του Αρμού στην Cosco με την μορφή της επινοικίασης όπως έλεγε, αλλά η γρήγορη αντίδραση των φορέων του μαζικού κινήματος την ανάγκασαν προσωρινά να κάνει «γαργάρα» αυτούς τους σχεδιασμούς.
Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μας επιβάλουν να ζούμε σε μια πόλη που έχει ένα και μοναδικό δρόμο εισόδου και εξόδου, τη Λ. Δημοκρατίας, όπου εκεί κινούνται καθημερινά προς τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών 150 -200 βυτιοφόρα.

Μας επιβάλλουν να εισπνέουμε βαρέα μέταλλα και πτητικά αέρια που μολύνουν καθημερινά την ατμόσφαιρα, όταν διαχέονται στον αέρα.
Μας επιβάλλουν να ζούμε με το άγχος και την αγωνία για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, όταν οι επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι στα 250 μέτρα οι περίοικοι γύρω από τις δεξαμενές πετρελαίου διατρέχουν 8πλασιο κίνδυνο καρκίνου. Γύρω από αυτές τις εταιρείες υπάρχουν χιλιάδες κάτοικοι του Περάματος, υπάρχει το ΕΠΑΛ, το 2ο ΓΕΛ, το 3ο Γυμνάσιο, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.Οι δάσκαλοι του Περάματος θα πουν ΟΧΙ στα καζάνια του θανάτου!

Διεκδικούμε:
Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Άμεση Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
Ούτε σπιθαμή παραχώρησης του Αρμού στα επιχειρηματικά σχέδια. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. 
Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
 Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του ΟΛΠ. Ούτε σκέψη για δημιουργία πύλης απεργοσπασίας στην Cosco από την πλευρά του Αρμού.
Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 
ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ