Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Στον Πειραιά "μετακομίζει" το μουσείο του ΟΣΕ

Στην επισκευαστική βάση του στον Πειραιά πρόκειται να μεταφερθεί το Μουσείο του ΟΣΕ, μετά από απόφαση που ελήφθη κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τη διοίκηση του οργανισμού. 

Το Μουσείο του ΟΣΕ από τη Λιοσίων, θα φιλοξενηθεί στον χώρο ενός διατηρητέου και ιστορικού κτιρίου γνωστό ως «Ροτόντα», κατασκευασμένο το 1905.
 
«Η απόφαση του ΟΣΕ για τη μεταφορά του μουσείου στον Πειραιά μάς δίνει την δυνατότητα της άμεσης αξιοποίησης του ιστορικού κτιρίου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε σχετική δήλωση. 
«Το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος προσφέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση καθώς στο κτίριο αποτυπώνεται η αμφίδρομη σχέση της αρχιτεκτονικής μορφής και των χρήσεων, σε συνδυασμό με τις δύσκολες και απαραίτητες για την εποχή τεχνικές λύσεις που αναζητήθηκαν και εφαρμόστηκαν» σημείωσε ο κ. Γαβρίλης και τόνισε πως η μεταφορά του μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτιρίου «θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή και ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής».

Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Κακουλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης, το μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ Καίτη Κυλάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου, Γιάννης Μοίρας, Ειρήνη Μεταξά και Βασιλική Λάσκαρη Κρασοπούλου.