Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η παρέλαση θα γίνει στη Δραπετσώνα!


Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Με έγγραφο του προς τα σχολεία ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας ανακοίνωσε ότι την 28η Οκτωβρίου, δεν θα γίνει παρέλαση στο Κερατσίνι αλλά στη Δραπετσώνα.
Η παρέλαση θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κεντρικό δρόμο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και θα συμμετέχουν, τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης τόσο της Δραπετσώνας,  όσο και
του Κερατσινίου.
Φαίνεται ότι ήταν αναγκαίο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, να γίνει η παρέλαση στη Δραπετσώνα, μιας και στην Πλατεία Κύπρου, στο Κερατσίνι, έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης.

Βέβαια οι παρελάσεις στη Δραπετσώνα έχουν μια κακή προϊστορία με ευτράπελα,
ταλαιπωρία όσων συμμετέχουν και διαμαρτυρίες απ την άλλη πλευρά, μιας και η Δραπετσώνα βρίσκεται στην άκρη της πόλης και δεν συνδέεται συγκοινωνιακά με την υπόλοιπη πόλη.  
Το μεγάλο πρόβλημα, στις παρελάσεις που έγιναν στη Δραπετσώνα, εντοπίζεται στο τέλος της παρέλασης γιατί κλείνουν οι "δρόμοι διαφυγής" και μαθητές συνωστίζονται στην προσπάθεια τους να συναντήσουν τους γονείς τους.

Δυστυχώς, αφού η επιλογή ήταν Δραπετσώνα, δεν υπερίσχυσαν σκέψεις να παρελάσουν λιγότερα παιδιά, με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων όλων των σχολείων και λιγότερων σχολείων με τμήματα παρέλασης! Στον Πειραιά και σε άλλους μεγάλους δήμους στην παρέλαση συμμετέχουν τα μισά σχολεία με τμήματα παρέλασης εναλλάξ 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου με κριτήριο τον αριθμό του σχολείου (μονό ή ζυγό αριθμό)! 
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται εγρήγορση από τους αρμοδίους, ώστε τα προβλήματα που καταγράφηκαν στις προηγούμενες απόπειρες για παρέλαση στη Δραπετσώνα να ληφθούν υπόψη για τη φετινή διοργάνωση. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα είναι μια δύσκολη μέρα για τους εκπαιδευτικούς  που θα συνοδεύουν μικρούς μαθητές.