Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ευθεία επίθεση στη δημοτική αρχή από νέα δημοτική κίνηση!

Με "σκληρό" κείμενο και ευθεία επίθεση στη δημοτική αρχή,  δημοσίευσε την ιδρυτική της ανακοίνωση νέα δημοτική κίνηση με επικεφαλής τον πρώην αντιδήμαρχο Δραπετσώνας Γιώργο Τσιρίδη. 
Ο Γ. Τσιρίδης, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία,  απείχε από τις προηγούμενες εκλογές και επανέρχεται, δηλώνοντας ότι θέλει να συνδυάσει τη γνώση με τον ενθουσιασμό, την εμπειρία του παλιού, με την ορμή του νέου, υπογραμμίζοντας ότι βλέπει θετικά τις αλλαγές που, με την απλή αναλογική, επιβάλουν συναινέσεις. Βέβαια το κείμενο της ανακοίνωσης, αν και είναι νωρίς, μόνο για  συναινέσεις  δεν είναι...

Αναλυτικά η ανακοίνωση (τα σημεία με Bold είναι από το ΔρΚ):
"ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Συνδημότη, συνδημότισσα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,
πλησιάζει ο χρόνος των δημοτικών εκλογών. Σε λίγους μήνες με την ψήφο σου θα καθορίσεις την πορεία της πόλης μας. Συμμετέχοντας στις εκλογές, με το σύστημα της απλής αναλογικής που δεν επιτρέπει χαμένη ψήφο, υπερασπίζεις τους δημοκρατικούς θεσμούς κι αποφασίζεις για το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου.

Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις ερχόμενες εκλογές, συστήνοντας μια νέα δημοτική κίνηση που εξαπλώνεται σε όλη την πόλη. Σκοπός και προσδοκία μας είναι η συστράτευση κι η αξιοποίηση όλων των Προοδευτικών, Δημοκρατικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας με κύρια χαρακτηριστικά την πολυφωνία. την δημοκρατία και την συμμετοχή. Θεμελιώδης στόχος μας κι η απόκρουση της ακροδεξιάς που ξεπρόβαλε με εγκληματικό τρόπο στην περιοχή μας. Θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη και να την εκσυγχρονίσουμε, να την καταστήσουμε φιλική προς τους κατοίκους της, φιλόξενη προς τους επισκέπτες της.

Το 2014, η κίνηση "Άλλος Δρόμος", παρά την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και την δύναμη της επερχόμενης αλλαγής, πήρε μόλις 18% την πρώτη Κυριακή, και κέρδισε τις εκλογές στον δεύτερο γύρο. 
Ο Χρήστος Βρεττάκος, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές ήταν σχεδόν αθέατος από τις κινητοποιήσεις και τους διεκδικητικούς αγώνες της πόλης. Σαν Δήμαρχος, όμως, είχε την τύχη να βρει μια Κυβέρνηση και μια Περιφέρεια που υλοποίησαν πολλά από τα χρόνια αιτήματα του δήμου. 
Αυτή η άπλετη κυβερνητική στήριξη της δημοτικής αρχής φάνηκε σε όλα τα επίπεδα.
 Με τροπολογίες στη Βουλή η κυβέρνηση έδωσε πολλά χρήματα στον Δήμο, χρήματα κερδισμένα σε προηγούμενες τετραετίες. 
Έδωσε στον δήμο προγράμματα για σωρεία προσλήψεων στην καθαριότητα κι αλλού. Με την παραχώρηση του παραλίου μετώπου, της περιοχής των Λιπασμάτων, η κυβέρνηση εκπλήρωσε ένα όνειρο γενεών. 
Ο δήμος τα διαχειρίστηκε όλα αυτά μίζερα χωρίς να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που άνοιγαν για την πόλη. Αυτά που δόθηκαν στον Χρήστο Βρεττάκο, πρωτοφανή για την ιστορία της πόλης μας, ξεπερνούσαν κατά πολύ τις δυνατότητες της δημοτικής αρχής. Ούτε την αριστερή αντίληψη αλλά ούτε και την αστική οπτική εξυπηρέτησε.
 Άρτος και θεάματα μπορεί να είναι ευχάριστα κι αναγκαία για τον λαό, που τα στερήθηκε για χρόνια, ωστόσο δεν συνιστούν αειφόρο ανάπτυξη ούτε μόνιμη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η δημοτική αρχή κλείστηκε στα γραφεία κι αρνήθηκε να ανοίξει τον Δήμο στους δημότες και να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους. Δεν έφερε τον λαό στο προσκήνιο, απλά, βάδισε στα γνωστά μονοπάτια ξεπερασμένων πρακτικών διοίκησης, όπου μια κλειστή περιχαρακωμένη ομάδα διοικεί συγκεντρωτικά τον Δήμο. Δεν δέχτηκε να φτιάξει μιαν Επιτροπή Ανάπλασης που θα τής έδινε σωστές κατευθύνσεις. Απαξίωσε κάθε άλλη φωνή, ακόμα και εργαζομένους που προσέφεραν τα πάντα για να κρατηθεί ο δήμος στα πόδια του. 
Η ομάδα Βρεττάκου, ό,τι θετικό είχε να δώσει, το έδωσε. Από εδώ και πέρα δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο. Σπατάλησε τις δυνάμεις του δήμου, μίκρυνε τους ορίζοντές του. Τα έτοιμα λεφτά που βρήκε στο ταμείο λιγόστεψαν δραματικά. Οι έτοιμες ιδέες που βρήκε, μετά από αγώνες δεκαετιών των άλλων, τώρα πια τελειώνουν κι αυτές. Με κλειστά αυτιά λοιδορεί κάθε άλλη φωνή, όχι μόνο τους αντιπάλους της αλλά ακόμη και τους κυβερνητικούς ευεργέτες της. Αξιοποιεί μόνο ό,τι εκπορεύεται από το στενό ιδεολογικό της περιβάλλον. Εκδηλώνει φοβική στασιμότητα για το παραπάνω βήμα κι ένα αναμάσημα παλιών πρακτικών που δείχνουν την έλλειψη οράματος για την πόλη.

Η Κίνηση, που συγκροτείται, θέλει να συνδυάσει τη γνώση με τον ενθουσιασμό, την εμπειρία του παλιού, με την ορμή του νέου. Βλέπει θετικά τις αλλαγές που, με την απλή αναλογική, επιβάλουν συναινέσεις. Προτείνει ως επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο, τον Γιώργο Τσιρίδη, άνθρωπο με ιδέες που μπορούν να εμπνεύσουν και να ενεργοποιήσουν δημιουργικές δυνάμεις.

Ο Γιώργος Τσιρίδης έχει εμπειρία και γνώση ώστε να μην αποτελεί πείραμα νέου τύπου. Ο ίδιος έχει δοκιμαστεί όταν ανόρθωσε οικονομικά και διοικητικά τον Δήμο Δραπετσώνας. Αγωνίστηκε και προώθησε τα μεγάλα ζητήματα της πόλης με κυρίαρχο την Ανάπλαση. Αγωνίζεται εδώ και δεκαετίες για την ανάκτηση του θαλασσίου μετώπου και την αλλαγή χρήσεων γης στην τέως Βιομηχανική Ζώνη. Διατύπωσε το όραμα για την Ανάπλαση και την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής μας. Χτύπησε οικονομικά τον ΟΛΠ (αυτά εισέπραξε μεταξύ άλλων ο Βρεττάκος με ρύθμιση της κυβέρνησης). Φορολόγησε τις μεγάλες βιομηχανίες με το αντιρρυπαντικό τέλος.

Η Κίνηση σύντομα θα συγκροτήσει τα όργανά της που θα προκύψουν από δημοκρατικές διαδικασίες. Ο Γιώργος Τσιρίδης, με αξιόλογο κοινωνικό και στελεχιακό δυναμικό και συνεργάτες με γνώση, αγάπη για τον τόπο και ικανότητα, μπορούν να κάνουν πράξη το όραμα ενός βιώσιμου, ανθρώπινου συμμετοχικού και λειτουργικού Δήμου. Η πρόοδος της πόλης περνάει μέσα από τη χρηστή οικονομική διαχείριση και την αξιοποίηση προγραμμάτων για την περιβαλλοντική, ενεργειακή και συγκοινωνιακή αναβάθμισή και για την κοινωνική συνοχή. Με σκοπό την ανάπτυξη της πόλης, με σεβασμό στους ιστορικούς αγώνες που δόθηκαν στις συνοικίες της, το πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει η κίνησή μας έχει σαν βασικό σκοπό τη συμμετοχή των πολιτών στις διεργασίες του Δήμου, τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, την αξιοποίηση των χώρων που υπάρχουν στην πόλη με την παράλληλη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Ήρθε η ώρα ένας νέος δημιουργικός άνεμος να φυσήξει στον ιστορικό μας Δήμο. Να γίνει αντάξιος των προσδοκιών μας. Να προχωρήσουμε στον δρόμο που μας ταιριάζει, προς ένα αξιοβίωτο κι ευοίωνο μέλλον για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα του σήμερα και των επόμενων γενεών. Συσπειρωθείτε στην Δημοκρατική Προοδευτική Κίνηση που συγκροτείται με υποψήφιο δήμαρχο τον ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΙΡΙΔΗ