Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο κάδος «απολυμάνθηκε»!


Πριν από χρόνια, ένα τεράστιο αυτοκόλλητο με φωτεινά χρώματα εμφανιζόταν, αραιά και που, σε κάδους κι έγραφε: ο κάδος «απολυμάνθηκε»!  
Σήμερα, με ανακοίνωση και πολλές κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο, πληροφορηθήκαμε ότι δύο νέα αυτοκίνητα καδοπλυντήρια θα πηγαινοέρχονται στην πόλη και θα πλένουν τους κάδους. 
Η ανακοίνωση του δήμου:  "Στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν εδώ και μέρες τα δύο νέα καδοπλυντήρια του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Τα δύο νέα αυτά οχήματα είναι απαραίτητα για τις μεγάλες ανάγκες της καθαριότητας. 
Από την πρώτη στιγμή, η Δημοτική Αρχή στοχεύει στην άνοδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στην καθαριότητα με στόχο μια πόλη καθαρή, περιποιημένη και ανθρώπινη."

Οι υπηρεσίες καθαριότητας είναι καλές, σε πολλές περιπτώσεις καλύτερες από το παρελθόν και οπωσδήποτε είναι σημαντικό να ανανεώνεται ο εξοπλισμός. Αλλά το στοίχημα θα ήταν, να ανακοινωθεί ότι υλοποιήθηκε ο στόχος να πλένονται με κάποια συγκεκριμένη περιοδικότητα όλοι οι κάδοι. Αυτή είναι  και υποχρέωση του δήμου, του όποιου δήμου! Να προσφέρει καλές υπηρεσίες καθαριότητας στους δημότες! Υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται ανταποδοτικά  τέλη…  
Και σε αυτή την περίπτωση θα είχε αξία και η επιπλέον ενημέρωση και όχι το μεγάλο αυτοκόλλητο, τότε, ή δελτίο τύπου, τώρα, για το αυτονόητο.