Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Χρήματα για επισκευές σχολείων

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 30.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Στον Δήμο Κερατσινίου -Δραπετσώνας δίνεται το ποσό των 228.600 ευρώ. Θεωρείται αυτονόητο ότι η διοίκηση του δήμου θα προχωρήσει, άμεσα, στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να γίνουν επισκευές στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι  δεν έχει ξεκινήσει, ακόμα,  η τελευταία εργολαβία για την επισκευή των σχολείων, η οποία αναμενόταν από το προηγούμενο καλοκαίρι. 
Οι λόγοι είναι γραφειοκρατικοί σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από τον δήμο. Όμως υπάρχει και αντίλογος που λέει ότι η εργολαβία "σπρώχνεται" προς το τέλος της θητείας της διοίκησης για να είναι έτοιμα τα έργα στη λήξη της θητείας. 
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τους λόγους  της καθυστέρησης και την ημερομηνία έναρξης των έργων. Τα σχολεία περιμένουν και δεν πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην εποχή που δινόταν μάχες για τις αυτονόητες παρεμβάσεις. Άλλωστε σε αυτή περίπτωση "λεφτά υπάρχουν"!

εδώ η απόφαση