Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Εβδομάδα κινητοποιήσεων για την περιοχή μας

Η εβδομάδα που ξεκινάει είναι εβδομάδα κινητοποιήσεων. Εκτός από την Πρωτομαγιά που έχει καθιερωθεί ως ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης και τα συνδικάτα διοργανώνουν συλλαλητήρια, ξεκινάει και εβδομάδα κινητοποιήσεων στην περιοχή μας.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά οργανώνουν διαμαρτυρία έξω από τα καζάνια της Oil-One στις 12 μ.μ.
Κυρίαρχο αίτημα της κινητοποίησης είναι η επανεξέταση-ανάκληση όλων των αδειών που δόθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη λειτουργία της βιομηχανίας και σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Oil-One και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη μας.
Για την συμμετοχή στην κινητοποίηση ο σύλλογος εκπαιδευτικών "η Πρόοδος" κηρύσσει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις δυο τελευταίες ώρες του πρωϊνού κύκλου από τις 11.30π.μ ως τις 13.30μ.μ.
 
Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι που πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει η πόλη μας καλύτερη θα διαμαρτυρηθούν πηγαίνοντας στα καζάνια της Oil-One.


Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και ώρα 7:00 το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα από τη δημοτική αρχή για συγκέντρωση που διοργανώνουν, στον Υδατόπυργο Δραπετσώνας, φορείς και συλλογικότητες της πόλης, με προορισμό την είσοδο των εγκαταστάσεων της Oil One. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί προ-συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Ευγένειας στις 6:00 το απόγευμα.