Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

Οκ. Είναι μια κομματική ανάρτηση! 'Ομως έχει αλήθειες. Αλήθειες που επηρέασαν θετικά την περιοχή μας. "Τα του Καίσαρος τω καίσαρι" που λένε!
Το ερώτημα, χωρίς απάντηση, είναι: θα είχαν εξελιχτεί έτσι τα γεγονότα, εάν ήταν στην εξουσία μια άλλη κυβέρνηση; ...'Έστω με μνημονιακές επιλογές!
Και δεν εννοούμε την κυβέρνηση που έφερε ξανά βιομηχανικές μονάδες 100 μέτρα από σπίτια και σχολεία!


<Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Κερατσίνι: "Σας εγγυώμαι προσωπικά, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα θα έχουν ζωή, όποια και όσα συμφέροντα κι αν έχουν συνασπιστεί απέναντί μας."

5 Νοεμβρίου 2015
ψηφίζεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, που έφερε ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με την οποία άνοιξε ο «δρόμος» για την αξιοποίηση, με χρήσεις φιλικές προς τους πολίτες, των 660 στρεμμάτων της πρώην λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας- Κερατσινίου.

2016
Με την πρωτοβουλία του τότε υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, ένα θέμα που απασχόλησε τουλάχιστον για 23 χρόνια δημοτική αρχή, κατοίκους και φορείς, τακτοποιείται οριστικά και η έκταση του παράκτιου μετώπου των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα περνά πλέον από τον ΟΛΠ στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της με την προκήρυξη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την αξιοποίηση της.

23 Απριλίου ''2016
Με τη η συμβολή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ και Β΄ Πειραιά @Ελένης Σταματάκη, Εύη Καρακώστα και Νίνας Κασσιμάτη, που με νομοθετική βελτίωση που κατέθεσαν, εξασφαλίστηκε η είσπραξη ποσού 6.800.000 ευρώ, που πραγματικά αποτελεί μεγάλη ανάσα για τη λειτουργία του Δήμου.Στο ταμείο του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κατέθεσε ο ΟΛΠ 6.800.000 ευρώ, χρήματα οφειλόμενα εδώ και χρόνια για δημοτικά τέλη, τα οποία διαχρονικά οι δημοτικές αρχές είχαν διεκδικήσει και τελικά κερδήθηκαν δικαστικά.


2018
Στο Δήμο Κερατσινίου παραχωρείται χερσαία έκταση 20.000 τμ στην περιοχή Καστράκι μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ της πεζογέφυρας του Αγ.Δημητρίου και των ορίων του αρχαιολογικού χώρου.
Έκταση στο λόφο Κανθάρου 16.325 τμ, έκταση 1700 τμ μεταξύ της οδού Ρήγα Φεραίου και του Εθνικού Σταδίου Δραπετσώνας, έκταση 3.300 τμ κοντά στην περιοχή του υαλουργείου, υπαίθρια έκταση 12.000 τμ στο λιμανάκι ερασιτεχνών αλιέων με κτίσματα 1135 τμ που έχουν αναγερθεί από το Σύλλογο Αλιέων Κερατσινίου. 
Το τμήμα της χερσαίας έκτασης προς τη θάλασσα 2.600 τμ και υπαίθρια έκταση 3650τμ στην τοποθεσία ΝΑΦΘΑ κοντά στην περιφερειακή οδό.
Δικαιώνονται οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής με την νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κυβέρνηση για την απόδοση των χώρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ικανοποιήθηκε και κατοχυρώθηκε νομικά το διαχρονικό αίτημα του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κερατσινίου Δραπετσώνας «Ο Άγιος Νικόλαος», καθώς, στους όρους παραχώρησης των εξαιρούμενων χώρων στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας ορίζεται ρητά ότι το λιμανάκι των ερασιτεχνών αλιέων θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τον ελλιμενισμό των μικρών λέμβων των μελών του συλλόγου, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών τους.

2018
Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη- Η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ» μετά από 6 χρόνια ξανανοίγει τις πόρτες της στα παιδιά !
Mετά από 6 χρόνια εγκατάλειψης, ήρθε η στιγμή η «Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ» να ξανανοίξει τις πόρτες της και να γεμίσει πάλι παιδικές φωνές και χαμόγελα. Με τη συμβολή της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου δικαιώθηκαν οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας και έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες συνεννόησης με το Ίδρυμα, παραχωρήθηκε τελικά η χρήση της «Στέγης Κρώσφηλδ» στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι εργασιακές όσο και οι κοινωνικές συνθήκες της εργαζόμενης μητέρας έχουν βελτιωθεί και οι συνθήκες υγιεινής και παιδιατρικής φροντίδας έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, υφίσταται ακόμα η πιεστική ανάγκη για φιλοξενία και εκπαιδευτική φροντίδα των παιδιών κάτι που αποτελεί στόχο και προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης και αποδεικνύεται στην πράξη !>