Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

Να μπει τέλος στο έγκλημα απέναντι στην ανάπλαση των Λιπασμάτων

*Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» 

Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε τον χώρο της Ανάπλασης των Λιπασμάτων. Ήμουν εγώ, ο π. Βουλευτής Κ.Λάλος και ο Δημοτικός σύμβουλος της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ν. Βρετάκος. Απογοήτευση ... Μια από τα ίδια... Ο αγωνιστής Δήμαρχός μας ετοιμάζεται να μας εκπλήξει και πάλι με νέα έργα στην περιοχή, έργα που τα αποφάσισε ασφαλώς μόνος και τα υλοποιεί απ΄ότι φαίνεται όχι με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά με τον Γενικό Γραμματέα και με την βοήθεια κάποιων από τους εκατοντάδες συμβασιούχους που διαθέτει (βλέπετε, για να μην ξεχνάμε και το «αριστεριλίκι» ο Δήμαρχός μας είναι ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας) και οι οποίοι παίρνουν οδηγίες μόνο από τον κύριο Γενικό! Βλέπετε στον Δήμο μας δεν γίνονται πια οι παρεμβάσεις με επιβλέποντες μηχανικούς και στην βάση μελετών, όπως πρέπει και όπως είναι και νόμιμο. Θα σταθούμε όμως σ΄αυτά τα θέματα παρακάτω.

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Το ερέθισμα για την επίσκεψη ήταν κάποια δημοσιεύματα σε δύο τοπικά blog που μας ενημέρωναν για το νέο σχέδιο του Δημάρχου για την περιοχή από τον όρμο Κράκαρη. Υπήρχαν μάλιστα και φωτο ! Θυμήθηκα το σχέδιο που είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος με το σχέδιό του γα την FORMULA. 

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Μου έκανε εντύπωση ο θετικός (το γράφω ήπια) τρόπος παρουσίασης του νέου έργου, όπως μου έκαναν μεγάλη εντύπωση και τα χειροκροτήματα για ότι συνέβη και έγινε στην περυσινή πλευρά, αδιαφορώντας για τα σοβαρά θέματα επικινδυνότητας που ανέδειξε η Αντιπολίτευση.
Το ίδιο μου κάνει εντύπωση και η σιωπή και αμηχανία ανθρώπων που έχουν παλέψει για την Ανάπλαση .Άραγε θεωρούν, ότι αυτό για το οποίο πάλεψαν, γίνεται πραγματικότητα; Ίσως να είδαν τις χιλιάδες κόσμου που πήγαν στις τσάμπα συναυλίες του κυρίου Βρετάκου που κόστισαν 1,3 εκατομ. ευρώ (λεφτά άλλωστε υπάρχουν αφού τα έφεραν στο Ταμείο οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τώρα απλά ξοδεύονται).Ίσως να πριμοδοτούν την αντίληψη «ας γίνεται κάτι και ας μην είναι αυτό που θέλαμε».
 Η κρίση έφερε ως αποτέλεσμα τις χαμηλές προσδοκίες και αυτό έφερε ως αποτέλεσμα το μικρό,αυθαίρετο και ετσιθελικό να φαίνεται μεγάλο. Αυτό όμως μπορεί να συγχωρείται από πολίτες που θέλουν κάτι να δουν ,όχι από στελέχη που έχουν παλέψει για μια πραγματική Ανάπλαση που να αλλάξει την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και να την αναβαθμίσει περιβαλλοντικά. Δικό τους θέμα η στάση αυτή , δικό τους θέμα και η σιωπή η ακόμα και η ωραιοποίηση που δημιουργεί αυταπάτες στην κοινωνία, όπως και δικό μας θέμα να μιλάμε και να ενημερώνουμε τους πολίτες για το έγκλημα και τις παρανομίες που γίνονται. 
ολόκληρο το άρθρο εδώ