Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ξεκινάει η ανάπλαση στο Καστράκι

Ένας υπερτοπικός πόλος πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής πρόκειται να δημιουργηθεί στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με την ανάπλαση της περιοχής Καστρακίου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 3.568.668,99 ευρώ με ΦΠΑ.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου πάρκου στην όμορη περιοχή με τον αρχαιολογικό χώρο, με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής (ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά, αναψυκτήριο) και με ζώνες πρασίνου, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Ο χώρος του Καστρακίου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Δημοτικής Ενότητας Δραπετσώνας, σε άμεση γειτνίαση με τον Δήμο Πειραιά, και περικλείεται από τις οδούς Ακτή Ηετιώνεια και Κανάρη.

Η κατασκευή του πάρκου, ως συνέχεια του αρχαιολογικού χώρου, διατηρεί τη συνεκτικότητα με αυτόν, όσο και με τον αστικό ιστό, με στόχο την ανάδυση ενός υπερτοπικού πόλου λόγω της θέσης του χωροταξικά, αλλά και της ιστορίας του.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:
  •  την ανακατασκευή και διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ., 
  • την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ., 
  • την αποπεράτωση του υφιστάμενου ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων, 
  • την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., ε
  • κτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου και κατασκευή αρδευτικού δικτύου καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.

Τέλος, τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας.