Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

"Ο Μαρξ στο Σόχο" στην Εργατική Λέσχη

Η αυτοδιαχειριζόμενη θεατρική ομάδα "Φάντης Μπαστούνι" παρουσιάζει την παράσταση "Ο Μαρξ στο Σόχο", με το Βασίλη Κυριακού, σε σκηνοθεσία Νίκου Σέργη.
Σάββατο 27/12 στις 21:00, Λεωφ.Δημοκρατίας & Αθ.Μιαούλη 1 στα Ταμπούρια.

Λίγα λόγια για το έργο,από το σκηνοθέτη:
Ο “Μαρξ στο Σόχο”, μολονότι δεν προέρχεται από την πένα ενός επαγγελματία δραματουργού, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της εποχής μας, τουλάχιστον για όσους πιστεύουν ακόμα ότι το ριζοσπαστικό θέατρο δεν πέθανε.
Η φανταστική επιστροφή του Μαρξ στην πατρίδα του καπιταλισμού και η εξίσου φανταστική ανάκληση της συνάντησής του με τον Μπακούνιν στο σπίτι του πρώτου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον αναρχο-μαρξιστή Χ. Ζινν, προκειμένου να ανασυστήσει το ελευθεριακό αίτημα σήμερα.
Ο Μαρξ συνδιαλέγεται με τα πρόσωπα που αγάπησε, καθώς και με αυτούς που τον ανάγκασαν να αποφανθεί: “εγώ δεν είμαι μαρξιστής!”. Συνεπώς, παρουσιάζονται παράλληλα ενδιαφέροντα στοιχεία από τη βιογραφία του και μια χαρτογράφηση των κινημάτων που σημάδεψαν την τύχη του ελευθεριακού κομμουνισμού.
Ο αυτοσχεδιασμός επάνω στην επικαιρότητα είναι περιορισμένος, καθώς το ίδιο το κείμενο είναι πλούσιο σε ιδέες προς αξιοποίηση.