Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Σκουπίδια στη Χαραυγή!



Έντονο παραμένει το πρόβλημα της συλλογής των απορριμμάτων στη Χαραυγή (Μυκηνών). 
Το τελευταίο διάστημα ξεπεράστηκαν οι συνηθισμένες καθυστερήσεις. Ήδη για πάνω από 5 μέρες τα σκουπίδια βρίσκονται στους δρόμους και δεν υπάρχει κάποια απεργία. Η κατάσταση σε κάποια σημεία είναι ανυπόφορη.
Η μη έγκαιρη συλλογή των απορριμμάτων στη Χαραυγή, δεν είναι απολύτως γνωστή η κατάσταση σε άλλες περιοχές, προφανώς είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων.
Η σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, ο μη αξιόμαχος μηχανολογικός εξοπλισμός (τελευταία γίνονται ενέργειες για την παραγγελία δύο απορριμματοφόρων) σε συνδυασμό με τις επαναλαμβανόμενες αργίες προφανώς είναι κάποιες από τις αιτίες!
Ακόμα ρόλο στο θέμα ίσως έχει η "αρρυθμία" στη Χωματερή (ΧΥΤΑ) και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) λόγω έλλειψης προσωπικού με τη λήξη συμβάσεων ή ακόμη και η μετακίνηση εργαζομένων τελευταία από την περιφερειάρχη. 

Παρόλα αυτά, το ερώτημα παραμένει: πως είναι δυνατόν να ξεμένει μία περιοχή από τον σχεδιασμό του δήμου για τα σκουπίδια. Ήδη έχουν περάσει 6 (4+2) μήνες όπου στην εξουσία βρίσκεται η νέα δημοτική αρχή; Υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης; Τα προβλήματα δεν είναι καινούργια, ήταν γνωστά πολλούς μήνες, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν προτάσεις; Πως σκέφτονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση;