Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντικές αποφάσεις της πρωτοβουλίας "Για τη δική μας Ανάπλαση"

Η συνέλευση των δημοτών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία  "Για τη δική μας Ανάπλαση", στη συζήτηση που έγινε την Τετάρτη 17/12/14 ανάμεσα σε μέλη της,  έδειξε το δρόμο και πήρε σημαντικές αποφάσεις, τις οποίες θα τις παλέψει στο επόμενο διάστημα. 
Χαρακτηριστικό όλων των θέσεων που συμφωνήθηκαν είναι η προσπάθεια για ουσιαστική εμπλοκή του δήμου και γενικότερα η διάθεση να κρατηθεί το θέμα ζωντανό και να "βγει" από τα στενά όρια της πόλης!
Οι παρευρισκόμενοι στη συνέλευση συμφώνησαν στα εξής σημεία.
α) Να διερευνηθεί και κατόπιν να διατυπωθεί πρόταση προς την Δημ. Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και ακολούθως προς την περιφέρεια Αττικής για να χαρακτηριστεί η περιοχή των Λιπασμάτων ως χώρος πρασίνου.
βi) Να ζητηθεί ενημέρωση από τη Δημ.Αρχή για το θέμα της φύτευσης των 1000 δένδρων στην περιοχή της Ανάπλασης που ανακοίνωσε ο δήμαρχος κ.Βρεττάκος στη συνεδρίαση της 25 Νοεμβρίου 2014. Το θέμα αυτό να κρατηθεί ψηλά στην ατζέντα της πρωτοβουλίας και να εξεταστεί από όλες τις πλευρές του.
βii) Από την δημοτική αρχή να ζητηθεί η μελέτη που αφορά στην καταλληλότητα του εδάφους των Λιπασμάτων.
γ) Να ξανατεθεί τόσο στη Δημ.Αρχή όσο και στην Περιφέρεια το θέμα της διάνοιξης της οδού Σφαγείων και της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην ακτή της Ανάπλασης.
δ) Να κανονιστεί ραντεβού με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ.Γαβρίλη για μία ενημέρωση/συζήτηση σχετικά με το ζήτημα του σλοπ του Μελισσανίδη και για τα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή της Ανάπλασης.
ε) Να επιδιωχθεί μια κατ'αρχήν συζήτηση μετά τις γιορτές με ειδικούς, για δύο θέματα, με στόχο την ενημέρωση και τη διοργάνωσης ανάλογης εκδήλωσης. Τα θέματα αυτά είναι, πρώτον, η καταλληλότητα του εδάφους στην περιοχή των Λιπασμάτων - τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και τι απαιτείται ακόμα να γίνει. Και δεύτερον, σχετικά με τη νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στη διαδικασία σλοπ.
στ) Να επιδιωχθούν, τους επόμενους μήνες, συναντήσεις, με τις υπόλοιπες παρατάξεις του δήμου, της περιφέρειας και συναντήσεις με τα κόμματα, με θέμα τις εταιρείες του Μελισσανίδη που ενεργοποιούνται στην περιοχή της Ανάπλασης, αλλά και με όλα όσα έχουν σχέση με την περιοχή.
ζ) Να συζητηθεί στις επόμενες συναντήσεις κατόπιν εισήγησης η δυνατότητα παρουσίας της Πρωτοβουλίας στον χώρο της Ανάπλασης με τη δημιουργία κάποιου στεκιού, και ανάλογων πρωτοβουλιών.