Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΔΗΚΕΠΑ: ώρα μηδένΔύο μήνες μετά το περίφημο 15σέλιδο κείμενο που είχε κυκλοφορήσει και έβαζε τις προϋποθέσεις και το χρονοδιάγραμμα (30 μέρες έλεγε) για την επαναλειτουργία της ΔΗΚΕΠΑ, η  κοινωφελής επιχείρηση συνεχίζει το μοναχικό της δρόμο στο πουθενά! 
Τη Δευτέρα 4-3-2013 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε νέο έργο: «Η ΔΗΚΕΠΑ και ο προϋπολογισμός της». 
 
Η «παράσταση» θα ξεκινήσει υπό ΚΣ στις 8μ.μ., αν οι δημοτικοί σύμβουλοι παραβρεθούν, αν τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης δεν μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και αναγκάσουν κάποιους να αποχωρήσουν, αν όλοι αποφασίσουν να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το "δράμα" των εργαζομένων που 15 μήνες ζουν το μαρτύριο της σταγόνας!
Βέβαια από εδώ και μετά θα αρχίσουν τα "δύσκολα". Άλλο ποσό προβέπεται στον προϋπολογισμό της ΔΗΚΕΠΑ και άλλο στον προϋπολογισμό του Δήμου για χρηματοδότηση της κοινωφελούς επιχείρησης! Υπάρχει δηλαδή μία άτυπη διαφωνία της διοίκησης της επιχείρησης που διόρισε ο Δήμος και της διοίκησης του Δήμου για το ποσό με το οποίο πρέπει να χρηματοδοτηθεί η επιχείρηση.
Συγκεκριμένα η ΔΗΚΕΠΑ βάσει του σχεδιασμού της ζητά από τον Δήμο ένα μεγάλο ποσό για να εξοφλήσει και να ορθοποδήσει, όμως το Δημοτικό συμβούλιο σε παλαιότερη συνεδρίαση ψήφισε για την εταιρεία μόνο το ¼ αυτού του ποσού. Δηλαδή θα είναι παράλογο ένας δημοτικός σύμβουλος, ακόμα και της διοίκησης να ψηφίσει, αν δεν αλλάξουν τα νούμερα, και αν αλλάξουν τα νούμερα δεν βγαίνει ...ο προϋπολογισμός. Φαύλος κύκλος!

Για το θέμα το γραφείο τύπου της δημοτικής κίνησης «Αναγέννηση» σε ανακοίνωση του βάζει και άλλα θέματα και αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Αύριο (4-3), στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται προς συζήτηση μετά από αναβολή η έγκριση του Προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ. Η πρόταση που κατατίθεται είναι μνημείο ασυνεννοησίας και ανευθυνότητας Διοίκησης ΔΗΚΕΠΑ  και Δήμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Προϋπολογισμός που κατατίθεται και ψηφίστηκε από τα μέλη που υπέδειξε η Διοίκηση του Δήμου, στηρίζεται στην χρηματοδότηση με 2.700.000 ευρώ της Επιχείρησης, την ίδια ώρα που ο Προϋπολογισμός  του Δήμου προβλέπει χρηματοδότησή της με …700.000 ευρώ! Σημειωτέον δε, ότι από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και σήμερα, τους τελευταίους δηλαδή 20 μήνες, η ΔΗΚΕΠΑ έχει χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο, μόλις με 140.000 ευρώ.
Ποιός, πως και με ποια πολιτική ευθύνη μπορεί άραγε να υπερψηφίσει αυτή την καρικατούρα Προϋπολογισμού;  Ποιός, πως και με ποια πολιτική ευθύνη μπορεί να εγκρίνει αυτόν τον εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι;
Ο Προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΠΑ συζητείται σε μια περίοδο που έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα η πολιτιστική – αθλητική δραστηριότητα του Δήμου, που τα Πολιτιστικά Κέντρα, οι αθλητικοί χώροι και το Κολυμβητήριο έχουν κλείσει, που τα Καλλιτεχνικά Τμήματα και οι Αθλητικές Ακαδημίες  για πρώτη φορά δεν λειτουργούν  μετά από 25 χρόνια. Συζητείται σε μια περίοδο που η ΔΗΚΕΠΑ βρίσκεται στο σημείο μηδέν  της ύπαρξής της  και οι εργαζόμενοί της έχουν εξαθλιωθεί.
  Η Διοίκηση του Δήμου γύρισε την πλάτη στην μόνη λύση που υπάρχει  και πρότεινε 5 μήνες τώρα η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»: Στην συντεταγμένη λύση της Επιχείρησης, με το πέρασμα δράσεων και εργαζομένων στον Δήμο και την ανάληψη του χρέους από τον Δήμο. εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση"