Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Σεμνά και ταπεινά με έντονο αντιφασιστικό χρώμα η παρέλαση στο Κερατσίνι!Σεμνά και ταπεινά χωρίς τις περσινές σκηνές, για τις οποίες είχε γίνει μεγάλη συζήτηση,  έγινε η φετινή παρέλαση στο Κερατσίνι! 
Χωρίς την παρέλαση των επισήμων, το είχαμε δει και αυτό τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς εξέδρα επισήμων, χωρίς πανό από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς τη μπάντα του Δήμου, λόγω προβλημάτων στη ΔΗΚΕΠΑ, χωρίς δεξιώσεις στο Δημαρχείο. 
Η Δημοτική αρχή προτίμησε να χαθεί μέσα στο πλήθος και τιμήσει τους ήρωες του 1940.

 Μέσα στην ατυχία μας με την κρίση και τα μνημόνια είναι ένα κέρδος αυτό. Κάποιοι «άρχισαν να σκέφτονται», μπορεί από αίσθημα αυτοσυντήρησης, δεν τους παίρνει πια να λαϊκίζουν με κάθε ευκαιρία, αλλά λειτούργησαν εντελώς διαφορετικά, απλά και ανθρώπινα και μάλλον το χαρήκαν και οι ίδιοι!

Κατά τα άλλα, η φετινή παρέλαση είχε έντονο αντιφασιστικό χρώμα με τους μαθητές να πρωτοστατούν φορώντας αντιναζιστικά σύμβολα και πολίτες να σηκώνουν πανό με σύνθημα στίχο από το πάντα επίκαιρο τραγούδι του Μ. Λοΐζου "Τ΄ακορντεον" , "κι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει δε θα περάσει ο φασισμός"

Βίντεο: Εικόνες με τη λήξη της μαθητικής παρέλαση στο Κερατσίνι