Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

"Αρωμα" απόκριας σε Νίκαια- Ρέντη

Tις δικές τους μάσκες φιλοτέχνησαν οι λιλιπούτειοι μασκαράδες που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Χαλκηδόνας. 
Οι καθηγητές του τμήματος ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, βοήθησαν τα παιδιά να κατασκευάσουν αποκριάτικες μάσκες στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος. 
Η χαρά τους μεγάλωσε με τα παιχνίδια των κλόουν, τις μπαλανοκατασκευές στις οποίες επιδόθηκαν και τον χορό γύρω από το παραδοσιακό γαϊτανάκι. 
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν χορούς υπό τους ήχους της λύρας από το τμήμα παραδοσιακών χορών της Ένωσης Ποντίων και Κρητών. 
Οι δημότες δεν έκρυψαν την ευχαρίστησή τους αφού όπως δήλωσαν για χρόνια η πλατεία Χαλκηδόνας είχε να φιλοξενήσει εορταστικά δρώμενα.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη συνεχίζονται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Αγ. Νικολάου στις 11:00 το πρωί. Κουδουνάτοι από πλατεία Δαβάκη και πλατεία Κρήνης θα διασχίσουν την Π. Τσαλδάρη και την 7ης Μαρτίου για να καταλήξουν στην πλατεία Αγ. Νικολάου. Θα ακολουθήσει γλέντι με τη λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Λαμπράκη. 
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η πλατεία Δ. Κουμπάκη στις 11:00 το πρωί θα φιλοξενήσει γιορτή με κλόουν, φουσκωτά παιχνίδια και μπαλονοκατασκευές ενώ πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για φέτος η Δημοτική Αρχή αποφάσισε λόγω κρίσης να αναστείλει την καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων και έχει ζητήσει από τους χορηγούς που χρόνια στηρίζουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις να ενισχύσουν την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθούν δράσεις αλληλεγγύης στους δημότες που έχουν πραγματικά ανάγκη. πηγή