Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Απολύει 550 αντιδημάρχους ...η τρόικα!


Στο κείμενο του Μνημονίου που κατατέθηκε στη Βουλή τα μεσάνυχτα της Παρασκευής αναφέρεται και το εξής νέο μέτρο: «Εξάλειψη 550 θέσεων αντιδημάρχων στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ισχύ από το τέλος του Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων και των συσχετιζόμενων θέσεων προσωπικού».

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση και τα δύο – πλέον – κόμματα που τη στηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, συμφώνησαν με την τρόικα να μειωθεί ο αριθμός των αντιδημάρχων και μάλιστα εντός του Φεβρουαρίου. Επιπρόσθετα, θα μειωθεί και ο αριθμός των ειδικών συμβούλων – συνεργατών που δικαιούται κάθε δήμαρχος αφού ο αριθμός των συμβούλων είναι ίσος με τον αριθμό των αντιδημάρχων

ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ: Νέες μειώσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση φέρνει η ψήφιση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012, που ρητά προβλέπεται στο Μνημόνιο 2. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατ. ευρώ θα επηρεάσει και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ πιθανόν να υπάρξει και νέα μείωση από την περικοπή μόνιμων διαρθρωτικών δαπανών του κράτους. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι κλείνει και η τελευταία χαραμάδα στις ελπίδες που είχαν οι δήμαρχοι να πάρουν πρόσθετα 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 (πρόκειται για ποσό που δεν είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό, εκ παραδρομής είχε επισημανθεί αρχικά).