Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, π.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ 
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές,

Σήμερα ξεκινάει μία νέα σχολική χρονιά, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την χώρα, σε μια επομένως δύσκολη κατάσταση και για την Εκπαίδευση.
Είναι δυστυχώς η πρώτη χρονιά που τα σχολεία ξεκινούν δίχως βιβλία, λόγω απαράδεκτων γραφειοκρατικών διαδικασιών και ολιγωριών. Είναι η πρώτη χρονιά που οι μεταβολές στις σχολικές επιτροπές και η ολιγωρία της Αυτοδιοίκησης ως προς την 'εγκαιρη προετοιμασία για την λειτουργία της νέας δομής, έχει φέρει δυσκολίες ακόμα και στην προμήθεια απαραίτητων υλικών για την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει τόσο λίγες τεχνικές παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης κατά την διάρκεια του του Καλοκαιριού .

Δυστυχώς ξεκινάει μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ωστόσο, οφείλουμε όλοι να να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε για να μην χάσουν έδαφος τα παιδιά μας στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης . Να μην μείνουν πίσω στην νέα, δύσκολη εποχή που έχουμε εισέλθει και που απαιτεί ένα ποιοτικό άλμα στις αποκτούμενες γνώσεις, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην κατάρτιση και στο άνοιγμα μορφωτικών οριζόντων των νέων ανθρώπων, των παιδιών μας.
Να μην χάσουν ώρα μαθήματος και δημιουργίας. Να μην επιτρέψουμε να αισθανθούν ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν με λειψά προσόντα τις προκλήσεις ενός δύσκολου μέλλοντος.

Επωμιζόμαστε επομένως όλοι μας μεγάλες ευθύνες και ασφαλώς πριν απ' ολους οι εκπαιδευτικοί που έχουν να υλοποιήσουν μια πολύ δύσκολη αποστολή και γι' αυτό έχουμε όλοι χρέος να τους στηρίξουμε. Επωμιζόμαστε όμως μεγάλες ευθύνες και εμείς, οι γονείς και οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης.
Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, παρ 'ολες τις δυσκολίες. Γιατί γνωρίζω την αξία, την αίσθηση ευθύνης και τα προσόντα των εκπαιδευτικών μας. Γιατί γνωρίζω πολύ καλά το ενδιαφέρον των γονιών για την πρόοδο των παιδιών τους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΣΧΕΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ.
 ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! 12-9- 2011