Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Με αποχή των τριών παρατάξεων της αριστεράς ακυρώθηκε η "δια περιφοράς" συνεδρίαση...

Ακύρωση της δια περιφοράς έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

<Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ενημέρωσε με e-mail ότι, λόγω έλλειψης απαρτίας, ακυρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς, που είχε οριστεί για σήμερα Τρίτη 20.10.2020.>
Απλά πράγματα, οι δημοτικές παρατάξεις ακύρωσαν στην πράξη μία συνεδρίαση που δεν είναι συνεδρίαση και αρνήθηκαν να συμβάλουν στη διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου  με την νέα ανακάλυψη, τις «δια περιφοράς συνεδριάσεις». 
"Οι δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων, διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτή την απαράδεκτη αντιδημοκρατική διαδικασία που υιοθετείται από τη δημοτική πλειοψηφία, κατέστησαν σαφές ότι απέχουν από τη δια περιφοράς συνεδρίαση με θέμα την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά".(portnet)
  
Το σχόλιο για το θέμα  στην ιστοσελίδα  stagona4U  (εδώ)

Οι ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων του Πειραιά
 
Η επιστολή της παράταξης «Πειραιάς για Όλους»
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σας έχουμε ενημερώσει ότι θεωρούμε την δια περιφοράς διαδικασία ψηφοφορίας απαραίτητη μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και βεβαίως όχι για τα σημαντικά θέματα. Η αυριανή (20/10/2020) συνεδρίαση στην οποία μας καλέσατε δεν είναι τέτοια περίπτωση.
Γι’ αυτό δεν θα παραστούμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία θέλοντας να προφυλάξουμε τη δημοκρατική, διάφανη και δημόσια λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεδομένου ότι το ίδιο φαινόμενο έχει επεκταθεί σε όλες τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων όπως και σε κάποιες Δημοτικών Επιτροπών, είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε ως παράταξη συνολικά από όλες αυτού του τύπου τις διαδικασίες.
Με εκτίμηση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον «Πειραιάς για όλους»
Νίκος Μπελαβίλας, Παναγιώτης Αναστασάκος,
Παναγιώτης Βουτυράκος, Δημήτρης Γκερλές,
Λία Δρίτσα, Βάνα Μελά, Μαρία Σταθάκη

 
Η επιστολή της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»
Αξιότιμοι κ. συνάδελφοι,
Λάβαμε χθες με ηλεκτρονικό μήνυμα την ενημέρωση ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 20/10/2020 Δημοτικό Συμβούλιο διά περιφοράς με θέμα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Επίσης, λάβαμε ως εισηγητικό την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για το θέμα και πριν από λίγα λεπτά λάβαμε και την Η/Δ.
Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο, ενώ μέχρι στιγμής δεν είχε παρουσιαστεί κάποιο τεχνικό ή άλλης φύσης πρόβλημα, δεν επιλέγεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης για ένα σοβαρό θέμα όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, που περιέχει μια σειρά από κονδύλια και κωδικούς που χρειάζονται διευκρίνιση, την ίδια στιγμή που χρειαζόμαστε ενημέρωση από το Δήμαρχο για μια σειρά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν το Δήμο Πειραιά.
Για τους παραπάνω λόγους, η "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ" δε θα συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. διά περιφοράς, θεωρώντας ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να συζητούνται τουλάχιστον με το έσχατο μέτρο της τηλεδιάσκεψης.
Τέλος, θέλουμε να επαναφέρουμε την πρότασή μας να βρεθεί κατάλληλος χώρος, όπου λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας και προστασίας, θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. διά ζώσης.
Τέτοιος χώρος είναι π.χ. το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Με εκτίμηση Για τη "ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μανωλάκου Διαμάντω,
Κοτέας Αλέξανδρος
Μόφορης Γρηγόρης 
 

Η επιστολή της παράταξης «Ανταρσία στο λιμάνι»

Κύριε Πρόεδρε,
Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούνται σοβαρά θέματα, όπως η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, με τη διαδικασία «δια περιφοράς» και με ενημέρωση της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.
Για το λόγο αυτό η «Ανταρσία στο λιμάνι» απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου με δια ζώσης συνεδριάσεις, ανοικτές στον πειραϊκό λαό και τους φορείς του.
Θανάσης Διαβολάκης