Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

" Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να γίνει με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς..."

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης με ανακοίνωση τους παίρνουν θέση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει "δια περιφοράς" (εδώ) και ζητούν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς.
Επισημαίνεται ότι είναι η τρίτη δημοτική κίνηση που αντιδρά για τον τρόπο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου! 

Η ανακοίνωση:  

<Κερατσίνι, 12/10/2020, Με αφορμή το δια περιφοράς 18ο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκαλείται για την Τετάρτη 14/10 οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο αυτό δεν πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη όπως σχεδόν το σύνολο των προηγούμενων συνεδριάσεων.  

Αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της περιόδου λόγω του covid-19 και ανταποκρινόμενοι θετικά στα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνονται, θεωρούμαι ότι έσχατο μέσο, πλην επειγόντων θεμάτων, για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι η τηλεδιάσκεψη. Σ αυτή την περίπτωση και για όσο διαρκούν τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού, μπορούν οι δημοτικοί σύμβουλοι να προβούν σε ερωτήσεις, να λύσουν απορίες αλλά κυρίως στο μέτρο του δυνατού να τοποθετηθούν ολοκληρωμένα είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τις εκάστοτε εισηγήσεις. Επίσης κατά την τηλεδιάσκεψη μπορούν να παρακολουθήσουν και να παρέμβουν φορείς, σωματεία για ζητήματα είτε επί της ημερήσιας που τους αφορούν είτε για θέματα που θέλουν να θέσουν.


Στην δια περιφοράς συνεδρίαση χάνεται κάθε δυνατότητα που υπάρχει στο να τεθούν θέματα που αφορούν την πόλη (εκτός ημερήσιας) ή γενικότερα της εφαρμοζόμενης πολιτικής που έχουν αντίκτυπο στη ζωή των εργαζομένων και των κατοίκων της πόλης.

Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχει πράξει ήδη αρκετές φορές, να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και όχι δια περιφοράς
Θέματα βέβαια που έχουν να κάνουν πχ με τις εγκρίσεις κατανομών στις σχολικές επιτροπές ή διαδικαστικά-υπηρεσιακά, αυτά μπορούν να πραγματοποιούνται και δια περιφοράς
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αρφαράς Γεώργιος, Καλαμαράς Γεώργιος, Καραγιαννίδης Παναγιώτης>