Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Συνεδρίαση "δια περιφοράς" και πάλι!

Για μια ακόμα φορά το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει «δια περιφοράς». Δηλαδή, για 19 θέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη, θα τηλεφωνήσει κάποιος από τον Δήμο, ο πρόεδρος, και θα ρωτήσει τους συμβούλους για κάθε θέμα την ψήφο τους.  Στο τέλος θα γίνει μια πρόσθεση και τέλος. Όλο αυτό θα γίνει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020 και μάλιστα ορίζεται και ώρα έναρξης των τηλεφωνημάτων: 18:30 και ώρα λήξης 20.00.μ.μ.


Επομένως η συνεδρίαση θα γίνει χωρίς συζήτηση, χωρίς διάλογο, χωρίς αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Επιπλέον, και αυτό είναι πιο σοβαρό, χωρίς συζήτηση προ ημερησίας διάταξης, για να ακουστούν και τα ερωτήματα της κοινωνίας. Και βεβαίως, όλα αυτά είναι απολύτως νόμιμα και προβλέπονται. Υπάρχει σχετική διάταξη νόμου η οποία εξειδικεύτηκε στο πλαίσιο μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Covid19.
 
Σε κάθε περίπτωση, είναι επιβεβλημένο να υπάρχουν μέτρα για την πανδημία, αλλά στην εποχή της τεχνολογικής επανάσταση, όπου ακόμα και τα παιδιά της Α΄τάξης δημοτικού συζητούν με τηλεδιάσκεψη με τους δασκάλους τους, τόσο δύσκολο είναι ο δήμος να επιλέξει  για συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, τουλάχιστον, την τηλεδιάσκεψη; Εντάξει, η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης, είναι "δύσκολη υπόθεση"…άλλη μεγάλη συζήτηση, αλλά ο διάλογος, η αντιπαράθεση απόψεων, η σύνθεση απόψεων, η ανάγκη να γίνουν αλλαγές σε κάποιο θέμα που το γνωρίζει κάποιος καλύτερα, δεν είναι θέματα που πρέπει να απασχολήσουν όσους συμμετέχουν σε τέτοιες συνεδριάσεις;

Και τελικά, αυτή η επιλογή, δεν είναι υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου; Η δια περιφοράς συνεδρίαση ξεκίνησε στην αρχή της πανδημίας. Η βασική σκέψη για τέτοιες συνεδριάσεις ήταν να υπάρξει κάποια ευελιξία και να παρθούν αποφάσεις, ώστε να λειτουργήσει ο μηχανισμός των δήμων, τότε που όλοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια και υπήρχε αγωνία για την επόμενη μέρα.
Ακόμα, ίσως κάποια φορά,  και σε κανονικές συνθήκες,  για να μην χαθεί κάποια σημαντική προθεσμία μπορεί να επιλεγεί αυτός ο τρόπος συνεδρίασης. Αλλά, η "δια περιφοράς" κανονική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου,  με 19 θέματα, από τα οποία κάποια είναι σημαντικά, σε ένα δημοτικό συμβούλιο με 7 εκλεγμένες δημοτικές παρατάξεις,  πλήττει τη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι τι λένε; Τους αρέσει αυτή η συνθήκη; Πάντως, πέραν των ανακοινώσεων, έχουν δύναμη, μιας και η "δια περιφοράς" λήψη της απόφασης, γίνεται με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο τρίτων των μελών του συλλογικού οργάνου! 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο: 3 η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΘΕΜΑ 2ο:7 η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020

ΘΕΜΑ 3ο:2 η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΕΙΟΥ (ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ)»

ΘΕΜΑ 4ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο:ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ 175.930,00 € ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α΄/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β’/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ 2 ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ¨ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ¨, ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ ΘΕΜΑ 7ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ) ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ 5ης ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΤΟΥΣ 2018»

ΘΕΜΑ 9ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΘΕΜΑ 10ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»

ΘΕΜΑ 11ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "Ι.ΒΑΖΟΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΕ ΣΤΙΒΟ», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : 5.100.000,01 € (ΜΕ Φ.Π.Α. 24%)

ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΕΠΕΚΤΑΣΗ -ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ , ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣ 5037433 ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΝ 30Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

ΘΕΜΑ 13ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ- ΚΑΤΟΙΚΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.....

ΘΕΜΑ 14ο:ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ......., ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ» (ΑΠΟΦ. 45/2020 Ε.Π.Ζ.)

ΘΕΜΑ 15ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ........., ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ» (ΑΠΟΦ. 46/2020 Ε.Π.Ζ.)

ΘΕΜΑ 16ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ........., ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ» (ΑΠΟΦ. 47/2020 Ε.Π.Ζ.)

ΘΕΜΑ 17ο:ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ........, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ» (ΑΠΟΦ. 48/2020 Ε.Π.Ζ.)

ΘΕΜΑ 18ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ........, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ» (ΑΠΟΦ. 52/2020 Ε.Π.Ζ.) 3

ΘΕΜΑ 19ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 11η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (24-6-2020) 12η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (6-7-2020)