Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν τα πάω καλά με όσους δεν ξέρουν να πουν μια καλή κουβέντα...

Meryl Streep
"Δεν έχω πια υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή έγινα αλαζονική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ό,τι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει. 
Δεν έχω υπομονή για κυνισμό, για υπερβολική κριτική και απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης. Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. 
Δεν μπορώ να χαλαλίσω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.
Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συνυπάρχω με οποιοδήποτε προσποιείται, υποκρίνεται, είναι ανειλικρινής ή με κολακεύει. Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση, ούτε την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.
Αντιπαθώ τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρίσεις. Πιστεύω στον κόσμο των αντιθέτων και γι’ αυτό αποφεύγω ανθρώπους με δύσκαμπτες και άτεγκτες προσωπικότητες.
Στη φιλία απεχθάνομαι την έλλειψη αφοσίωσης και την προδοσία. Δεν τα πάω καλά με όσους δεν ξέρουν να πουν μια καλή κουβέντα, ή μια λέξη ενθάρρυνσης. Βαριέμαι τις υπερβολές και δεν μπορώ να αποδεχτώ αυτούς που δεν αγαπάνε τα ζώα. 
Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου."

 Το κείμενο με τίτλο «Δεν έχω άλλη υπομονή» έκανε το γύρο του διαδικτύου, αναπαράχθηκε από πολλές ιστοσελίδες ως γνήσιο με τίτλους όπως «συγκλονιστικό», «φοβερό», «αληθινό» κτλ. Ως πηγή δημοσίευσης φαίνεται να είναι μια τουρκική εταιρεία υφασμάτων.
Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε το κείμενο γράφτηκε από τον πορτογάλο συγγραφέα Ζοζέ Μικάρντ Τεχέιρα, ο οποίος, μάλιστα, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της αλήθειας ζητώντας τη βοήθεια των «φίλων» του στο Facebook.
" πηγή