Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Με έξοδα του Δήμου το μνημείο για τον Π. Φύσσα

Με επιστολή του στο "Δραπετσίνι" ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού και Αθλητισμού Χρήστος Καραγιαννάκης, ενημερώνει ότι η  δαπάνη της προτομή του Παύλου Φύσσα καλύφθηκε αποκλειστικά από το Δήμο και όχι με έξοδα της πρωτοβουλίας «Δεν ξεχνάμε», όπως είχαμε γράψει στην ανάρτηση μας " Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ..."
Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο για την παρέμβαση του και την ενημέρωση! Καταγράφουμε και κρατάμε ότι δεν μας έχουν συνηθίσει οι αντιδήμαρχοι σε ανάλογες ενέργειες...  Για την ιστορία: από το δελτίο τύπου της πρωτοβουλίας "δεν ξεχνάμε" για τα αποκαλυπτήρια δεν προέκυπτε η ανάμειξη του Δήμου και έτσι έγινε το λάθος!

Αναλυτικά η επιστολή:
"Αγαπητέ Νίκο, Σε ανάρτησή σου στην ιστοσελίδα «Δραπετσίνι» στις 18 Σεπτεμβρίου ανέφερες πως η προτομή του Παύλου Φύσσα  δημιουργήθηκε με έξοδα της πρωτοβουλίας «Δεν ξεχνάμε», που έχουν συγκροτήσει συγγενείς και φίλοι του. 
Εκ μέρους της νέας Δημοτικής Αρχής θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι η δαπάνη της προτομή καλύφθηκε αποκλειστικά από το Δήμο ενώ οι εργασίες διαμόρφωσης πραγματοποιήθηκαν από τα συνεργεία του Δήμου μας και η τοποθέτηση από τον δημιουργό.  

Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα είχαν απευθυνθεί στη προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχαν συζητήσει το θέμα της τοποθέτησης μνημείου στο σημείο της δολοφονίας. Συμφώνησαν ότι θα έπρεπε να τοποθετηθεί μνημείο, για τη μορφή του οποίου θα αποφάσιζε η ίδια η οικογένεια ενώ ο Δήμος θα φρόντιζε για την κάλυψη του κόστους του. Όμως όπως και στο θέμα της μετονομασίας της Π. Τσαλδάρη έτσι και στο θέμα του μνημείου η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε στην υλοποίηση της δέσμευσης της.
 Στα μέσα Αυγούστου η οικογένεια του Παύλου Φύσσα απευθύνθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή εκφράζοντας την αγωνία της για τη τύχη του μνημείου. Ενώ η προτομή ήταν έτοιμη, η Δημοτική Αρχή δεν είχε προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες. Ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει ο ίδιος προσωπικά ώστε να είναι όλα έτοιμα για τα αποκαλυπτήρια στην επέτειο της δολοφονίας. 
Ακολουθώντας λοιπόν τη δέσμευσή μας προς την οικογένεια στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο -25η τακτική συνεδρίαση- στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 θέσαμε το θέμα του μνημείο και ορίστηκε «η επιτροπή κρίσεως και παραλαβής του έργου». 
Με την απόφαση αυτή έγινε εφικτή η τοποθέτηση του μνημείου, το κόστος του οποίου κάλυψε αποκλειστικά ο Δήμος μας. 
Αξίζει επίσης να προστεθεί πως στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015 υπάρχει η πρόβλεψη να διαμορφωθεί καλύτερα ο χώρος που βρίσκεται το μνημείο. Χρήστος Καραγιαννάκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού