Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επικαιροποίηση αιτημάτων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Την καταχώρηση –επικαιροποίηση των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από τους δήμους και αφορούν σε διάφορες ειδικότητες οι οποίες μπορούν να καλυφθούν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας. 
Με επιστολή του το υπουργείο ζητεί από τους δήμους να πραγματοποιήσουν μέχρι τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την επικαιροποίηση των αιτημάτων που έχουν υποβάλει. Οι δήμοι μαζί με την επιστολή έχουν λάβει και κωδικούς πρόσβασης.
Τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τους δήμους ανέρχονται στις 42.879. Η πλειονότητα των δήμων ζητεί βοηθούς βρεφοκόμους, βρεφονηπιοκόμους, εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, διοικητικούς υπαλλήλους, ηλεκτρολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και υπαλλήλους πληροφορικής.

Στη δημοτική αρχή υπάρχει ή καλύτερα υπήρχε θέση για "όχι" σε τέτοιου είδους προσλήψεις, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, όπως χαρακτηριστικά λεγόταν. Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή και οι ανάγκες για προσωπικό είναι μεγάλες. 
Ελπίζουμε οι αρμόδιοι, οι οποίοι τώρα πια βιώνουν  την "παράνοια" της διοίκησης να έχουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα και, αν τελικά καταλήξουν στο ηρωικό "ναι", να έχουν κάνει επικαιροποίηση.  Για να μην τρέχουν πάλι...