Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

"Πόλεμος" ανακοινώσεων

Μετά την απάντηση του Δήμου στην καταγγελία των γονέων στο newsbomb (εδώ), σχετικά με τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ξεκίνησε "πόλεμος" ανακοινώσεων για το θέμα από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Είναι λογικό το θέμα της φοίτησης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να ενδιαφέρει τους πολίτες και ιδιαίτερα τις οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, αλλιώς μας είχαν συνηθίσει οι δημοτικές κινήσεις στο παρελθόν. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρχε  μεγάλη ησυχία για τα τρέχοντα θέματα. Το νέο τοπικό πολιτικό σκηνικό μάλλον μας επιφυλάσσει "συγκινήσεις" και θα έχουμε θερμό χειμώνα. Το σίγουρο είναι ότι η νέα δημοτική αρχή, "ερεθίζει" με τις τοποθετήσεις της και θα δέχεται "πυρά" από παντού. 

Επί της ουσίας κάθε μία παράταξη παρουσιάζει στην ανακοίνωση της τη δική της εκδοχή για το θέμα των παιδικών σταθμών. Ο "Ισχυρός Δήμος" δίνει απαντήσεις και παραθέτει κάποια στοιχεία, απαντώντας στο δελτίο τύπου του Δήμου, η "Αναγέννηση τώρα" διατυπώνει ερωτήματα και καταλογίζει ευθύνες και η "Λαϊκή Συσπείρωση" εκτός από την επίθεση στην κυβερνητική πολιτική, καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στη νέα δημοτική αρχή.
Πραγματικά είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιος έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες! Η ουσία είναι ότι λόγω καθυστερήσεων, απειρίας, παραλείψεων, και έλλειψη ετοιμότητας, μένουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 400 παιδιά και ταλαιπωρούνται οικογένειες! 
Το γεγονός αυτό είναι άδικο για μια εργατική περιοχή, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τα μνημόνια και την ανεργία! Και επειδή το θέμα δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση, έστω και τώρα ας συνεργαστούν νέοι και παλιοί και να βρουν κάποια λύση! Άλλωστε αυτή είναι η επιθυμία που διαφαίνεται στις ανακοινώσεις τους!