Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ πρακτορείου της ΔΕΗ προχωρά ο Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας, τη Δευτέρα 21/11/2011, 8:00.


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από απαίτηση «ενεργών πολιτών», των συλλόγων εκπαιδευτικών, δημοτικών συμβούλων και άλλων φορέων για άμεση απόφαση σχετικά με το «χαράτσι» που πληρώνουν οι πολίτες με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αποφασίστηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή (Χρονόπουλος, Ζούπης, Κούβαρης...), η οποία μελέτησε το θέμα και εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε, ο Δήμος να  σταθεί αλληλέγγυος στο  πλευρό των δημοτών  που αδυνατούν  και αρνούνται  να πληρώσουν "το χαράτσι". 
Παράλληλα ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θυμήθηκε τον παλιό του εαυτό (κατάληψη ΟΛΠ)  και με δελτίο τύπου πληροφορεί τους δημότες ότι προχωρά ΑΜΕΣΑ σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας τη Δευτέρα 21/11/2011 και ώρα 8:00 το πρωί με ΚΑΤΑΛΗΨΗ του πρακτορείου της ΔΕΗ στη Λεωφ. Σαλαμίνος & Ακροπόλεως.

Επίσης καλεί τους πολίτες  οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν, να προσέρχονται στο Γραφείο Δημάρχου, προσκομίζοντας το λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο Δήμος να συμβάλλει στις νομικές ενέργειες τους (;).    
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.

 Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: O Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας διαπιστώνει την ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης των μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα παρθεί (μείωση του αφορολόγητου, έκτακτη εισφορά, χαράτσι ακινήτων, απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία κ.α.), καθώς και αυτών που όπως φαίνεται θα παρθούν μετά τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση με την καθοδήγηση του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των διεθνών τοκογλύφων είναι αναγκαία η ενίσχυση του μαζικού λαϊκού κινήματος και ενός κινήματος αλληλεγγύης σε όλες τις γειτονιές που θα στέκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Ενός κινήματος που μέσα από τη μαζικότητα του θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τη σωρεία των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει και δυστυχώς θα συνεχίσουν να προκύπτουν.
Ειδικά καταγγέλλουμε ως άδικο το χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα.
Είναι η έκτη φορά μέσα σε πέντε μήνες που οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρους. Η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των εισοδημάτων και η ακρίβεια έχουν φτάσει την πλειονότητα του κόσμου στα όρια της αντοχής του.
Πολύ περισσότερο θεωρούμε απαράδεκτο η είσπραξη του φόρου να γίνεται μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού,. Το οποίο είναι ένα
Είδος πρώτης ανάγκης, όταν εξαιτίας της αδυναμίας και της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού η κυβέρνηση καταφεύγει σε απάνθρωπο μέτρο που συνιστά ωμό εκβιασμό.
Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των δημοτών που αδυνατούν και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι.
Στη βάση των παραπάνω:
§  Δεν θα ανεχτούμε τη διακοπή του ρεύματος σε κανένα δημότη μας
§  Θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα (πρόσφυγες, αγωγές κ.α.) για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου
§  Καλούμε όλους τους δημότες που αδυνατούν και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι ή απειλούνται με διακοπή ρεύματος να απευθυνθούν στο Δήμο, ο οποίος θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την υπεράσπιση τους. πηγή