Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Αρχίζουν τα δύσκολα!

6 μήνες ασύδοτης πολιτικής Τζανή στάθηκαν αρκετοί για να φέρουν το Δήμο 
στο χείλος της οικονομικής διάλυσης.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τη Δημ. Κίνηση "Αναγέννηση" 23/6/2011
Τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου σκιαγράφησε η Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου προοιωνίζοντας ότι ο Ιούλιος μήνας θα είναι «καυτός».

Ήταν κάτι αναμενόμενο, μόνο που δεν περιμέναμε να συμβεί τόσο νωρίς! 6 μήνες ασύδοτης πολιτικής Τζανή στάθηκαν αρκετοί για να φέρουν το Δήμο στο χείλος της οικονομικής διάλυσης: πλουσιοπάροχες επιχορηγήσεις επιλεκτικά σε ευνοούμενους συλλόγους και σωματεία, οικονομικές ενισχύσεις σε άπορους δημότες (6-7 τέτοιες αποφάσεις σε κάθε δημοτικό συμβούλιο!!), πολυδάπανες εκδηλώσεις με υπερπολυτελείς προσκλήσεις και αφίσες, ακριβοπληρωμένα πρωτοσέλιδα στον Πειραιώτικο τύπο για αυτοπροβολή και διαφήμιση του ανύπαρκτου έργου του. Και κοντά σ’ αυτά οι ρουσφετολογικές προσλήψεις σε μια εποχή μάλιστα που όλα τα μηνύματα κάνουν λόγο για μείωση προσωπικού. Ο Λουκάς Τζανής όμως, όμηρος των προεκλογικών του υποχρεώσεων, δεν κάνει τίποτε άλλο εδώ και 6 μήνες από το να αναζητεί νόμιμους και παράνομους τρόπους για να βολέψει όλους αυτούς που συνωστίζονται στη λίστα αναμονής. Πρόσωπα που σουλατσάρουν αυτοσυστηνόμενοι ως επιστημονικοί και τεχνικοί συνεργάτες του Δημάρχου. Νέοι εργαζόμενοι στο Δήμο που κανείς δε γνωρίζει με ποια διαδικασία έχουν προσληφθεί.

«Από πού θα πληρωθούν όλοι αυτοί, Δήμαρχε;» ήταν το ερώτημα του επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Αλέξανδρου Χρυσού, ο οποίος κατήγγειλε έγκαιρα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, ότι θα έλθουν δύσκολες μέρες και συνιστώντας στο Δήμαρχο αυτοσυγκράτηση. Δυστυχώς πάνω στη μέθη της εκλογικής του νίκης (από την οποία δε λέει να συνέλθει) ο Λουκάς Τζανής σε όλες αυτές τις προειδοποιήσεις απαντούσε με το γνωστό του πια ειρωνικό χαμόγελο. Απειρία και άγνοια κινδύνου; Αλαζονεία της εξουσίας; Ή μήπως και τα δύο; Ένα πάντως είναι βέβαιο: τις συνέπειες της απερίσκεπτης πολιτικής Τζανή θα πληρώσουν στο τέλος οι εργαζόμενοι του Δήμου και φυσικά οι δημότες. 
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Αλέξανδρος Χρυσός πηγή