Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Προτάσεις έργων ΣΔΙΤ θα κληθεί να καταθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση


Οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις θα κληθούν από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να αποστείλουν προτάσεις έργων ΣΔΙΤ που εντάσσονται στην αναπτυξιακή προοπτική του κάθε τόπου και αποτελούν γι΄αυτούς προτεραιότητα.
 Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτης Ρήγας, το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφορικά με τον εντοπισμό και προώθηση αναπτυξιακών έργων σε Δήμους και Περιφέρειες της Ελλάδας. «Η συνεργασία με τους ΟΤΑ θα είναι διαρκής και στοχεύει στην υποστήριξή τους για την ανάδειξη, ωρίμανση και δημοπράτηση αναπτυξιακών έργων ΣΔΙΤ», διαβεβαιώνει ο υφυπουργός, τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη που του είχε απευθύνει σχετική ερώτηση. 
Ο κ. Ρήγας επισημαίνει όμως ότι εφεξής «θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη έμφαση κατά την αξιολόγηση των έργων σε ζητήματα τεχνικής και νομικής ωριμότητας και αφού εντοπιστούν αδυναμίες να τίθεται η αντιμετώπισή τους ως άμεση προτεραιότητα» και αυτό διότι η εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, έχει καταδείξει ότι «η ελλιπής προετοιμασία κατά το στάδιο επιλογής και ωρίμανσης των έργων μπορεί είτε να καθυστερήσει σημαντικά την υλοποίησή τους, είτε ακόμα και να τα ακυρώσει». www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ