Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Πολεοδομικά, Χωροταξικά κλπ. ζητήματα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Ενδιαφέρουσες προτάσεις από το Blog "ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ" του Γ. Τσιρίδη


Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, θα τεθούν από την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (ή τους άλλους συνδυασμούς ή την Δημοτική Αρχή) θέματα Πολεοδομικά και Χωροταξικά για τα οποία έχουμε βέβαια ήδη τις θέσεις του προγράμματός μας αλλά χρειάζεται και μια λεπτομερέστερη καταγραφή τους που να συνοδεύεται ενδεχομένως και από ένα σχέδιο δράσης.
Αυτή η εισήγηση έχει σκοπό να καλύψει το παραπάνω ακριβώς ζήτημα.΄


Υπενθυμίζω τις θέσεις της "Αναγέννησης" (προεκλογικά)
ΟΡΑΜΑ: Η Ανάκτηση των ακτών της πόλης για λογαριασμό του πολίτη και τα μεγάλα έργα ανάπτυξης για καταπολέμηση υποβάθμισης και ανεργίας
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ: Η ζώνη των 600 στρεμμάτων είναι το μέλλον του Πειραιά. Στόχος είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου άνω των 400 στρεμμάτων, με υψηλό πράσινο. Ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργία κέντρου πολιτισμού και αναψυχής σε μικρή έκταση (όχι πάνω από το 10% του συνόλου) για εξασφάλιση θέσεων εργασίας. Αθλητικοί χώροι έκτασης περίπου 150 στρεμμάτων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ Με βάση τα παραπάνω προτείνω:
1. Να καταρτίσουμε προτάσεις για τα επί μέρους ζητήματα και να τις καταθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.
2. Να πιέζουμε ώστε να συζητηθούν σε τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
3. Να προτείνουμε να δημιουργηθεί Επιτροπή Ανάπλασης για την προώθηση του ζητήματος της Ανάπλασης της Βιομηχανικής Ζώνης στα πρότυπα που λειτούργησε από το 1993 μέχρι πρόσφατα στη Δραπετσώνα.