Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Από το blog της ΠΡΩΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
"Για πρώτη φορά δεν έγινε παρέλαση στη Δραπετσώνα και -ω του θαύματος!!- μου έλειψε πολύ! Αυτή η παρακμή της Δραπετσώνας δεν έχει τέλος και αρχίζει να γίνεται πολύ ενοχλητική. Πρέπει να συγκροτηθεί η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ γρήγορα!" Γ. Τσιρίδης


Σήμερα Πέμπτη έγινε στη Δραπετσώνα μια κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία. Έγινε στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου μαζεύονταν τα τελευταία 20 περίπου χρόνια όλοι για καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση. Ήταν κάτι σαν μια παραχώρηση εκ μέρους του Κερατσινίου που -πέρα από την κανονική αυριανή τελετή- οργάνωσε και κάτι για εδώ στη Δραπετσώνα. Πάλι καλά δηλαδή αφού κανονικά δεν είχε καμιά υποχρέωση να κάνει ο,τιδήποτε. 

Η Δραπετσώνα χάθηκε. Φαίνεται αυτό ακόμα και από την παρέλαση που δεν έγινε. Εγώ ήμουν πάντα ΓΕΝΙΚΩΣ κατά των παρελάσεων όμως η παρέλαση της Δραπετσώνας με έκανε να καταπίνω τη γλώσσα μου γιατί παρέλαση δεν σήμαινε στρατοκρατία αλλά γιορτή, γλέντι, συναπάντημα παλιών γνωστών, όλοι στο δρόμο γέροι νέοι και μεγάλοι, ήταν μια ευκαιρία κοινωνικής συναναστροφής. Σήμερα όμως δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο. Γι αυτό είπα και στον τίτλο: Παρακμή!!!

Ακόμα πιο πολύ λοιπόν αναγκαίο μου φαίνεται πως πρέπει να ξεκινήσει η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ. Έχω δημοσιεύσει ένα ιδρυτικό-καταστατικό μιας τέτοιας κίνησης χωρίς μονοπρόσωπα όργανα (προέδρους γραμματείς κλπ) και με ανοιχτές διαδικασίες που θα στοχεύει να προστατέψει τη Δραπετσώνα από τις συνέπειες του Καλλικράτη (όσο γίνεται) και να παλέψει για την ανεξαρτητοποίηση από το Κερατσίνι, να ξαναγίνει αυτόνομος δήμος δηλαδή. Μοιάζει ουτοπικό αλλά δεν είναι! Θα το παλέψουμε. Και δεν περισσεύει κανείς από αυτή την προσπάθεια. ΟΛΟΙ οι πρώην (και οι ολίγοι νυν) εμπλεκόμενοι στα κοινά θα πρέπει να μπουν μέσα. Και η Κίνηση δεν θα έχει καμιά σχέση με τα σημερινά παραταξιακά και κομματικά στεγανά. Καμιά σχέση. Μόνο της μέλημα θα είναι η Δραπετσώνα, και θα χρησιμοποιήσει αυτή η Κίνηση -εκτός των άλλων- και τα κόμματα και τις παρατάξεις (όπου έχει επιρροή ο καθένας) για την επιτυχία των σκοπών της.