Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Logistic center από τον ΟΛΠ δίπλα από το λιμάνι του Πειραιά


Είδηση "έκρυβε" η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΠ, στην οποία έδωσε για πρώτη φορά το "παρών" ο ΟΛΠ Α.Ε., μέσω του προέδρου του, κ. Yu Zeng Gang. Στη συνεδρίαση, "χαρτογραφήθηκαν" τα διακυβεύματα για την οικονομική πορεία της χώρας ενόψει και των εθνικών εκλογών μέσα σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο, διεθνές οικονομικό περιβάλλον, ωστόσο το ενδιαφέρον όλων επικεντρώθηκε στην υλοποίηση του master plan του ΟΛΠ.

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΟΛΠ, γύρω στον Οκτώβρη, θα είναι έτοιμη η συγκοινωνιακή μελέτη για το Cruise Terminal, ένα κομβικό σημείο για τον Πειραιά, ειδικά εν αναμονή του φετινού ρεκόρ αφίξεων στην κρουαζιέρα.

Ο Yu Zeng Gang ανέφερε επίσης, πως βρίσκονται σε αναμονή και οι περιβαλλοντικές μελέτες για τα άλλα έργα που προβλέπονται στο master plan, ενώ σε ερώτηση μελών του Δ.Σ. για το Logistic Center, αποκάλυψε ότι αυτό θα αναπτυχθεί πλησίον του λιμανιού, αποκλείοντας το σενάριο της δημιουργίας του σε χώρο του Θριασίου.

Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις λειτουργίες του λιμανιού και το επίπεδο εμπλοκής της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας, με αιχμή τα logistics, τους τροφοεφοδιασμούς, αλλά και τη ναυπηγοεπισκευή. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Επιμελητηρίου τόνισαν την αναγκαιότητα περαιτέρω διεύρυνσης της συνεργασίας με τοπικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι, αναφορικά με τις ναυπηγοεπισκευές, η τοπική κοινωνία επιθυμεί, τα πλοία που διέρχονται από τον Πειραιά, για λογαριασμό της Cosco και όχι μόνο, να πραγματοποιούν ναυπηγοεπισκευές και τροφοεφοδιασμούς από τον Πειραιά. Αυτό ήταν και είναι ένα πάγιο αίτημα της πειραϊκής οικονομίας στο πλαίσιο και της ανατροφοδότησης της από τη μεγάλη κινεζική επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά.

Μάλιστα, στην εισαγωγική του παρέμβαση στην Έκθεση και το Συνέδριο Λιμένων και Ναυτιλίας της Μεσογείου 2023 που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΠ την προηγούμενη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Zhang Anming, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως "σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου η αλλαγή αποτελεί πλέον τη νέα μας κανονικότητα, συναντήσεις όπως αυτή είναι πολύ σημαντικές, καθώς δίνουν τη δυνατότητα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και σε φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας να έρθουν πιο κοντά και να συζητήσουν βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης και προσεγγίσεις, μεταφέροντας πολύτιμη τεχνογνωσία σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και απόψεις για μελλοντικές εξελίξεις. Κοινός παρονομαστής όλων των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΟΛΠ Α.Ε. και κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας αποτελεί η συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την αξιοποίηση των σημαντικών συνεργειών που προκύπτουν και τη διαμόρφωση ενός αμοιβαία επωφελούς πλαισίου συνεργασίας και ανάπτυξης".
(capital.gr)