Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ο Δήμος, ήδη, κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Π.Δ.(master plan του ΟΛΠ)

"Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, ήδη, κατέθεσε προσφυγή για την ακύρωση του ΠΔ στο ΣτΕ που αφορά το master plan του ΟΛΠ!"

Τις τελευταίες μέρες με ανακοινώσεις τους, φορείς και δημοτικές παρατάξεις αναφέρονται στο προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε, με το οποίο εγκρίθηκε το master plan του ΟΛΠ. Στο διάταγμα αυτό περιλαμβάνονται όλες οι προβλέψεις για την λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμένα, οι λιμενικές ζώνες και υποζώνες, οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης, οι νέες υποχρεωτικές και μη επενδύσεις, οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις κ.ά. (ΦΕΚ 32/Δ/25-01-2023) εδώ
Στις ανακοινώσεις  καταδικάζεται και η στάση, η ολιγωρία και η «εκκωφαντική σιωπή» της δημοτικής αρχής για το θέμα και ζητείται άμεση συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!
Πάντως, τα γεγονότα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, όχι μόνο δεν ολιγώρησε και δεν απέφυγε την ευθύνη, αλλά ήδη κατέθεσε προσφυγή ακυρότητας κατά του προεδρικού διατάγματος, με το οποίο εγκρίθηκε το Master Plan του λιμένα Πειραιά! Αθόρυβα η νομική υπηρεσία του δήμου, μετά από εντολή του δημάρχου προετοίμασε και κατέθεσε το σχετικό έγγραφο!
...
>Η προθεσμία για κατάθεση αιτήματος ακυρότητας είναι έως και 2 μήνες μετά τη δημοσίευση του ΠΔ και λήγει τη Δευτέρα 27-3-32023 οπότε αναμένεται να καταθέσουν ανάλογο αίτημα και άλλοι φορείς!
>Το σημείο του ΠΔ που αφορά κυρίως την περιοχή της ανάπλασης, είναι η υποζώνη Δ, περιοχή που ξεκινάει από τον όρμο των Σφαγείων στη Δραπετσώνα έως και την περιοχή της ΕΥΔΑΠ και για την οποία ισχύει η τροπολογία Λαφαζάνη - Σκουρλέτη, που είχε χαρακτηρίσει τα 640 στρέμματα μητροπολιτική περιοχή με χρήσεις γης τον πολιτισμό, την αναψυχή, το πράσινο, τον αθλητισμό και την υγεία και με συντελεστή δόμησης 0,15!

ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της Δημοτικής αρχής για το θέμα και βέβαια, καλό θα ήταν, για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής να είχαν ενημερωθεί ή να ενημερωθούν, εάν δεν έχει γίνει, και οι άλλες παρατάξεις!