Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

"Σηκώθηκαν από τον καναπέ" ...για το μετρό!

Με ανάρτηση ο δήμος Περάματος ενημερώνει ότι έγινε σύσκεψη 
των Δημάρχων του Πειραιά στο Δημαρχείο Περάματος για τη διεκδίκηση της  επέκτασης της γραμμής του Μετρό σε Κερατσίνι, Πέραμα, έως και Σαλαμίνα! 
Βεβαίως η πρωτοβουλία είναι σημαντική, αλλά γίνεται κατόπιν εορτής και σε προεκλογική περίοδο, ενώ είναι διάχυτη στην τοπική κοινωνία η απογοήτευση για τη μη έλευση γραμμής μετρό στην πόλη για τα επόμενα 10 χρόνια, ...τουλάχιστον!
 Από εδώ και πέρα, η όποια απόφαση για επέκταση θα πάει, εάν θα πάει, 10 χρόνια πίσω. 
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

...
η ανάρτηση του δημάρχου Περάματος:
<Σύσκεψη των Δημάρχων του Πειραιά στο Δημαρχείο Περάματος για την επέκταση της γραμμής του Μετρό σε Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα

Κοινές δράσεις για την διεκδίκηση της επέκτασης της γραμμής του μετρό προς Κερατσίνι, Πέραμα και Σαλαμίνα, αποφάσισαν, 
οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, σε σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στο Δημαρχείο Περάματος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης-σύσκεψης, αναδείχθηκε από τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη, η ανάγκη να παρθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες προκειμένου να διεκδικηθεί η επέκταση της γραμμής του Μετρό, ώστε να εξυπηρετηθούν επιτέλους και οι πολίτες που διαμένουν, εργάζονται ή διέρχονται από τους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας αλλά και να αποσυμφορηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος προς Δήμους που ήδη διαθέτουν σταθμούς μετρό όπως οι Δήμοι Πειραιά, Νίκαιας Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Κορυδαλλού.

Οι έξι Δήμαρχοι συμφώνησαν πώς η επέκταση της γραμμής του μετρό, ενός μέσου σταθερής τροχιάς, αξιόπιστου, γρήγορου και χαμηλής όχλησης σε περιβαλλοντικό επίπεδο, είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή λόγω, της συνεχούς αυξανόμενης οικονομικής δραστηριότητας, πληθυσμιακών κριτηρίων, αλλά και του ελλιπούς οδικού δικτύου.
Οι Δήμαρχοι συναποφάσισαν πώς μαζί με τους Βουλευτές Β’ Πειραιά, που σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, αποφάσισαν ομόφωνα υπέρ της επέκταση της γραμμής του μετρό, θα επισκεφθούν άμεσα τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, για να καταθέσουν το αίτημά τους με στόχο να επανεκκινήσει η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για το εν λόγω ζήτημα.>