Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

"Πολλά τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου μας"

Ανακοίνωση με τίτλο "Πολλά τα προβλήματα στα σχολεία του Δήμου μας" δημοσίευσε η δημοτική κίνηση Λαϊκή Συσπείρωση
Στην ανακοίνωση η δημοτική κίνηση αναφέρεται σε προβλήματα στο κτίριο του 3ου Λυκείου Κερατσινίου, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να τα αντιμετωπίσει άμεσα, 
κατηγορώντας παράλληλα τη δημοτική αρχή ότι "δεν έχει κάνει τα απαραίτητα για την αποκατάσταση τους" για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων και σε άλλα σχολεία!

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
Στη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου του 3ου Λυκείου Κερατσινίου, που η Λαϊκή Συσπείρωση συμμετέχει με τον επικεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Καλαμαρά Γιώργο, μας γνωστοποιήθηκαν μία σειρά προβλημάτων που αφορούν το σχολικό συγκρότημα.

  • Εντός σχολείου εισέρχονται νερά όταν βρέχει επειδή υπάρχει έλλειψη στεγάστρων στις εισόδους.
  • Λείπουν κεραμίδια από το ένα στέγαστρο που βρίσκεται στο προαύλιο ενώ το δεύτερο στέγαστρο που είναι φτιαγμένο με ξύλινη πέργκολα δεν έχει σκεπή.
  • Λείπουν αντιολισθητικές ταινίες από όλα τα σκαλοπάτια εντός και εκτός του κτιρίου με κίνδυνο να γλιστρήσει οποιοσδήποτε μαθητής ή καθηγητής του σχολείου.
  • Από την πλάκα της οροφής σε δύο σημεία όπου υπάρχει καταπακτή (άνοιγμα πρόσβασης προς την ταράτσα) μπαίνουν νερά, τα οποία εκτός της υγρασίας που έχουν δημιουργήσει έχουν φουσκώσει τον οπλισμό και ήδη μικρό μέρος σοβάδων έχει αποκολληθεί.
  • Νερό όταν βρέχει μπαίνει και σε κάποιες τάξεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρέχονται και η αίθουσα να γεμίζει υγρασία και μούχλα.
  • Πρόβλημα επίσης υπάρχει με την παρουσία εντόμων τα οποία έχουν κάνει φωλιά στην εξωτερική πλευρά παραθύρων του δευτέρου ορόφου και είναι επικίνδυνα στην περίπτωση που αυτά τσιμπήσουν κάποιον.
  • Τέλος τεράστιο πρόβλημα υπάρχει με την φύλαξη του σχολείου τις απογευματινές ώρες καθώς είναι σχεδόν παντελής η έλλειψη φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο τόσο προς το δρόμο όσο και εντός του σχολείου.
Η πολιτική της υποβάθμισης της εκπαίδευσης από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχει φτάσει στο απροχώρητο τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια και όχι μόνο σε αυτά.
Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των προαναφερθέντων αλλά και των υπολοίπων αιτημάτων που έχει κάνει το σχολικό συμβούλιο προς τη διοίκηση του Δήμου μέσω της δευτεροβάθμιας επιτροπής Παιδείας.
Δυστυχώς τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια του δήμου μας είναι πολλά και μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τα απαραίτητα για την αποκατάσταση τους.