Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

Οι "περιπέτειες" του "Ι. Βάζος" συνεχίζονται ...με ανακοινώσεις

Τον Ιούνιο του 2021 με ανακοίνωση του ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και με τίτλο "Συνεχίζουμε με έργα..." ενημέρωνε τους δημότες μεταξύ των άλλων για την ανακατασκευή του γηπέδου "Ι.Βαζος". 
Τότε έγινε και η σχετική συζήτηση και ακούστηκαν τα απαραίτητα "μπράβο" στους αρμοδίους (εδώ).

Τον Ιανουάριο του 2023 με νέα ανακοίνωση της η δημοτική αρχή με τις σχετικές φωτογραφίες ενημέρωσε, με απλή παράθεση των γεγονότων, τους δημότες ότι το έργο που τότε είχε ανακοινωθεί δεν υλοποιήθηκε όπως είχε σχεδιαστεί, αλλά ανακατασκευάστηκε μερικώς από τον δήμο με χρήματα του δήμου, γιατί η περιφερειακή αρχή που θα χρηματοδοτούσε αρχικώς το έργο δεν προχώρησε στην υλοποίηση του! 
Η περιφέρεια Αττικής με ανάρτηση της αντι περιφερειάρχη δεν άφησε το γεγονός "να περάσει στα ψιλά" και με ανάρτηση της επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του δήμου "χρειάζεται κάποιες διορθώσεις"! Στην ίδια ανάρτηση αναφέρονται και και όλα τα έργα που χρηματοδοτεί αυτό το διάστημα η περιφέρεια στο Κερατσίνι και βεβαίως ...το "Καστράκι" !
Σε κάθε περίπτωση το γήπεδο σουλουπώθηκε, αν και το πρόβλημα του γηπέδου είναι η θέση που βρίσκεται για την οποία κουβέντα δεν λέγεται, και ο δήμος περιμένει τα χρήματα της περιφέρειας για την ολική ανακατασκευή!
Ίσως, δεν θα γινόταν και θέμα σε άλλη χρονική στιγμή, αλλά εκλογές έρχονται και οι δημότες "πρέπει να γνωρίζουν"!

Ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας:
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ι. ΒΑΖΟΣ
Ένας ακόμη αθλητικός χώρος παραδόθηκε στους δημότες και στις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης. Με χρήματα του Δήμου τοποθετήθηκε νέος συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο, φωτισμός και καινούργια περίφραξη.
Ο Δήμος έχει καταθέσει μελέτη για τη ριζική ανακατασκευή του γηπέδου αξίας 5.100.000 €. Η μελέτη έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας και στον προϋπολογισμό της, όμως εδώ και τρία χρόνια η Περιφερειακή Αρχή δεν προχώρησε στην υλοποίηση της.
Η μελέτη προβλέπει ολική ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου και του βοηθητικού γηπέδου 8Χ8, ταρτάν στίβου για προπονήσεις, καθαίρεση των παλαιών εξεδρών και κατασκευή νέων καθώς και καινούργιων γραφείων ομάδων, W.C., αποδυτηρίων και άλλων βοηθητικών χώρων.
Η ασφάλεια των αθλούμενων όμως δεν μπορούσε να περιμένει άλλο κι έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με δαπάνες του Δήμου στην μερική ανακατασκευή. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημότες και η Δημοτική Αρχή θα πάψουν να απαιτούν την χρηματοδότηση συνολικά του έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Ανάρτηση της Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: (εδώ ανάρτηση στο fb), 
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Νομίζω, ότι η ανάρτηση (φωτογραφία) χρειάζεται κάποιες διορθώσεις και προσθήκες.
Το έργο ως εγγραφή σε προϋπολογισμό της Περιφέρειας εντάχθηκε το 2017,με ποσό 1.500.000€.(άρα δεν είναι τρία χρόνια!)
Αφού λοιπόν το έργο απ’ το 2017 δεν είχε ‘προχωρήσει’, έρχεται νέο αίτημα και μελέτη απ’ τον δήμο τέλος του 2020,αυτήν την φορά όμως το κόστος τριπλασιάζεται και φτάνει τα 5.100.000€.(άρα δεν είναι τρία χρόνια, ξανά)
Τον Ιούνιο του 2021 εντάξαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα το έργο των 5.100.000€. Όμως, επειδή όπως και στους δήμους τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, ένα έργο σημαντικό που ‘ερχόταν’ όπως το αντιπλημμυρικό στο ύψος του ‘Σκλαβενίτη’ μετά από δεκαετίες πλημμυρών, φυσικά προτεραιοποιήθηκε. (συνολικός προϋπολογισμός 16.700.000€ και ήδη υπάρχει ανάδοχος για το πρώτο κομμάτι του έργου 7.500.000€,με εκκίνηση εργασιών έως τον Μάρτιο!)

Και παράλληλα, συνεχίζαμε το έργο στο ‘Καστράκι’, που μπορεί να είναι συνεχιζόμενο, αλλά απ’τα 30 τιμολόγια που έχουν πληρωθεί συνολικά, τα 29 είναι επί θητείας της τωρινής διοίκησης μας!(πλην ενός τιμολογίου ύψους 30.000€ τον Ιούλιο του 2019)-(φορέας υλοποίησης ο Δήμος).
Δεν σταματήσαμε εκεί όμως, προχωρήσαμε και ξεκινήσαμε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, δυο σημαντικά αθλητικά έργα στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με φορέα υλοποίησης τον δήμο.
Το Κασιμάτειο πλέον ανακαινίζεται και σε λίγους μήνες παραδίδεται (310.000€)αλλά και η ανακαίνιση των κερκίδων στις Σιταποθήκες, που εξαιτίας των ρωγμών πλημμύριζαν και τα αποδυτήρια, είναι προς ολοκλήρωση(85.000€).
Εντός διμήνου ξεκινούν οι εργασίες, για να μην ξεχνάμε, της νέας πρότυπης παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στα Λιπάσματα(300.000€).
Δεν θα αναφέρω τις χρηματοδοτήσεις για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε κτίρια στον Δήμο με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ή την αναβάθμιση του φωτισμού με LED σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του Δήμου, αρμοδιότητας μας.
Όμως θα επισημάνω ότι και το Βάζος, δεν αποκλείστηκε απ’ τον σχεδιασμό μας και γι’αυτό τον Μάιο του 2022 έγινε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για να προχωρήσουμε τμηματικά το έργο!
Από τότε έως και σήμερα η μελέτη της πρώτη της φάσης που θα υπογράφαμε, δεν έχει παραδοθεί, όπως συμφωνήθηκε στην συνάντηση τότε.
Με λυπεί που έπρεπε να επισημάνω με στοιχεία, το τι κάναμε και κάνουμε, γιατί οι πολίτες νοιάζονται για αποτελέσματα.
Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε με βάση τα οικονομικά στοιχεία είναι προτεραιοποιήσεις γιατί οι ανάγκες στους 66 Δήμους της Αττικής, είναι τεράστιες.
Κατά τα άλλα συνεχίζουμε την συνεργασία μας με όλες τις δημοτικές αρχές, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών!
Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία!»