Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

5.100.000€ για ανακατασκευή του "Ι.Βάζος" στη Δραπετσώνα

Την τελευταία εβδομάδα ο Δήμος Κερατσινίου με δελτίο τύπου και τον χαρακτηριστικό, υπεροπτικό τίτλο "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ..." ανακοίνωσε ότι δύο σημαντικά έργα για την πόλη εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής (εδώ).
Στη ίδιο μήκος κύματος και η δημοτική παράταξη "Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών" Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ενημερώνει για τα έργα, δίνοντας τα εύσημα στην αντι-περιφερειάρχη και στην περιφέρεια Αττικής (εδώ). 
 Τα δύο έργα είναι: 1. Αντιπλημμυρικό έργο, προϋπολογισμού 16.700.000€
2. Ανακατασκευή του γηπέδου "Ι. ΒΑΖΟΣ" στη Δραπετσώνα.


Για τους δημότες μικρή σημασία έχει ποιος δίνει τα χρήματα για τα έργα. Άλλωστε δουλειά των αιρετών είναι να βρίσκουν τρόπους, να συντηρούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις   και να υλοποιούν το πρόγραμμα τους.
Γι΄ αυτό ζητούν τη ψήφο, για να υπηρετήσουν τον τόπο τους!  Έχουν τον χρόνο,  αναζητούν χρήματα στα ταμεία, ψάχνουν τα προγράμματα, αξιοποιούν τους επιστήμονες που έχουν και κάνουν αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν.
Επομένως, για τους δημότες σημασία έχει να γίνουν τα έργα, να γίνουν σωστά, να μην είναι έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσίας και ...στο τέλος-τέλος "ας τα γράψουν όλοι στο βιογραφικό τους".



Η μελέτη για την ανακατασκευή του "Ι. Βάζος"
  • Η ανακατασκευή Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου «Ι.ΒΑΖΟΣ» στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας για τη Δημιουργία Σταδίου με Στίβο θα κοστίσει 5.100.000,01 €. 
  • Η μελέτη προτείνει την καθαίρεση και την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων που υπάρχουν, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αθλούμενους και φιλάθλους σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας.
  • θα δημιουργηθεί ένα κύριο γήπεδο εμβαδού 8.034,03τ.μ. 
  • θα τοποθετηθεί νέος τεχνητός χλοοτάπητας σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, νέα τέρματα και στεγασμένοι πάγκοι αναπληρωματικών. Επίσης, θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη κατάλληλου ύψους και προδιαγραφών με τέσσερις θύρες εξόδου και κανάλια απορροής ομβρίων υδάτων.
  • θα κατασκευαστεί βοηθητικό γήπεδο με διαστάσεις 9Χ9 και εμβαδόν 3.996,00τ.μ.. Το βοηθητικό γήπεδο θα έχει τεχνητό χλοοτάπητα, νέα τέρματα και στεγασμένοι πάγκοι αναπληρωματικών και νέα περίφραξη κατάλληλου ύψους και προδιαγραφών με τρεις θύρες εξόδου και κανάλια απορροής ομβρίων υδάτων. 
  • θα κατασκευαστεί στίβος 6 διαδρομών και μήκους 80μ. πλησίον της ανατολικής πλευράς του γηπέδου 9Χ9, ώστε να εξυπηρετεί στην προπόνηση και προθέρμανση των αθλητών
  • Ακόμα, προτείνεται η πλήρης ανακατασκευή των υφιστάμενων αποδυτηρίων και των βοηθητικών τους χώρων. Συγκεκριμένα, ανακατασκευάζονται τα υφιστάμενα αποδυτήρια ομάδων με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, χώρο μαλάξεων και τον χώρο υγιεινής. Επίσης δημιουργείται χώρος αποδυτηρίων διαιτητών, ιατρείο, γυμναστήριο, χώρος των γραφείων διοίκησης, λεβητοστάσιο, αποθήκες, χώροι υγιεινής και φυλακίου.

  • Το ποσό που δίνεται για τα έργο είναι σημαντικό και οι παρεμβάσεις που γίνουν θα αλλάξουν τη μορφή του γηπέδου και του περιβάλλοντα χώρου. Τέλος, έχει και αυτό τη σημασία του, η αθλητική εγκατάσταση βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ στον πολυχώρο των Λιπασμάτων και πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της oil one!