Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Σε άλλο μήκος κύματος η ενημέρωση του δήμου για τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη!

Σε άλλο μήκος κύματος η ενημέρωση του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για τη συνάντηση δημάρχου και περιφερειάρχη! 
Μετά τη χτεσινή ενημέρωση της περιφέρειας  όπως έγραψε το πρωί το Δραπετσίνι (εδώ),
σήμερα το μεσημέρι ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας στη δική του ανακοίνωση "επισήμανε τη σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση νέων έργων που χρηματοδοτεί η περιφέρεια", και έδωσε την άλλη ματιά για το κλίμα της συνάντησης βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. 

Βέβαια, έλειπε από την ανακοίνωση μια λέξη για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στο Σχιστό και έχουν σχέση με το εργοστάσιο ανακύκλωσης σκουπιδιών, το οποίο θα γίνει με ΣΔΙΤ και θα ανήκει σε ιδιώτες! 
Σε κάθε περίπτωση, κάθε αναφορά στο σημαντικό αυτό θέμα του εργοστασίου, το οποίο εργοστάσιο θα αλλάξει την περιοχή μας για 30 χρόνια,  ενισχύει τον αγώνα που κάνει ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας για τη μη εγκατάσταση, ακόμη μίας βιομηχανικής μονάδας που θα επιβαρύνει λίγο ή πολύ την ήδη κορεσμένη από επιβαρύνσεις περιοχή μας!


Η ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Την Παρασκευή (20/05) πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη και τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο.
Στη συνάντηση ο Δήμαρχος επισήμανε τη σημαντική καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση νέων έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής και αφορούν τον Δήμο.
Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Σκλαβενίτη που η μελέτη του ξεκίνησε το 2016, προϋπολογισμού 16.000.000€, που η υλοποίηση του είναι κρίσιμη για την πόλη. Ένα έργο που θα αντιμετωπίσει ριζικά τα πλημμυρικά φαινόμενα που εδώ και δεκαετίες εκδηλώνονται στην περιοχή μας και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την περιουσία των δημοτών.
Την ανακατασκευή του γηπέδου «Ι. Βάζος» στην Δραπετσώνα προϋπολογισμού 5.000.000€ που η σημερινή του εικόνα είναι απαράδεκτη.
Την ασφαλτόστρωση δρόμων του κέντρου της πόλης προϋπολογισμού 1.500.000€.

Ο Δήμαρχος επισήμανε την αναγκαιότητα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την δημοπράτηση αυτών των έργων. Ο Περιφερειάρχης Αττικής δεσμεύτηκε σε αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.α. Σταυρούλα Αντωνάκου.