Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Σχολεία στο Κερατσίνι απειλούνται με διακοπή ηλεκτροδότησης

Λογαριασμοί ΔΕΗ - λαιμητόμοι όχι μόνο για τα φτωχά και μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις , αλλά ακόμα και για δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία που βρίσκονται πια στο στόχαστρο της αδιανόητης ενεργειακής ακρίβειας, για την οποία η κυβέρνηση έχει προσφέρει μόνο μεγαλοστομίες.

Δύο ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης σε δημοτικό και νηπιαγωγείο παρουσίασε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

O δήμαρχος έκανε γνωστό ότι στο στόχαστρο μπήκαν και τα σχολικά κτίρια, αφού στα χέρια της δημοτικής αρχής έφθασαν δύο ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος για σχολεία της πόλης, σε μια εποχή μάλιστα που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία είναι μειωμένες και πολλές φορές δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς. Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 26ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.
«Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, κλιμακώνουν την επίθεσή τους, απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν “συμμορφώνονται στις υποδείξεις”» τονίζει ο Χρ. Βρεττάκος και υποστηρίζει ότι «η εκβιαστική αντιμετώπιση της ΔΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα».
«Εμείς λοιπόν προειδοποιούμε με τη σειρά μας: αν θέλουν ας τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από δημόσιο σχολικό κτίριο και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει», προειδοποιεί.