Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ...

Η εταιρεία oilone κατέθεσε έφεση σε βάρος του δημάρχου παρά το γεγονός ότι η πρωτόδικη απόφαση της αγωγής είχε απορριφθεί:

Στην ανάρτησή του ο κ. Βρεττάκος αναφέρει:

«Εκδικάζεται σήμερα (Τετάρτη 24/11), η έφεση που είχε καταθέσει η Oil One κατά του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου, μετά την περυσινή δικαστική απόρριψη της αγωγής της.
Θυμίζουμε ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφαση είχε απορρίψει την αγωγή της OIL ONE κατά του Δημάρχου της πόλης. 
Η εταιρεία επιδίωκε την προσωποκράτηση του Δημάρχου για ένα έτος καθώς και χρηματική αποζημίωση 500.000€, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Η πρόθεση της εταιρείας παραμένει προφανής. Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός των ανθρώπων της πόλης που αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση και δυσοσμία.
Το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η εταιρία ήταν σαφές και κυνικό. Όποιος/ια τολμά να αντιτίθεται στα σχέδια μας θα υφίσταται τις συνέπειες.
Προς απογοήτευση τους όμως η πρωτόδικη δικαστική απόφαση δικαίωσε την πόλη μας και τους αγώνες των ανθρώπων για άμεση απεγκατάσταση των βιομηχανιών από τις αυλές των σπιτιών μας.
Η προκλητική στάση της Oil Οne δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας αποτρέψει απ’ το να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους της πόλης μας οι οποίοι καθημερινά είναι αναγκασμένοι να εισπνέουν και να υφίστανται τις -άκρως επιβλαβείς για την δημόσια υγεία- οσμές της Oil One.
Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας,
Χρήστος Βρεττάκος»