Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Μικρή μείωση των δημοτικών τελών

Με ανακοίνωση της η δημοτική αρχή ενημερώνει τους δημότες για τη μείωση των δημοτικών τελών.
 Είναι γνωστό ότι κάθε δημοτική παράταξη προσπαθεί να "κερδίσει πόντους" προβάλλοντας τις επιλογές της στους δημότες και βέβαια κρίνεται από τις επιλογές της. 
Σε κάθε περίπτωση και επί της ουσίας: α. υπάρχει μείωση, αλλά πολύ μικρή (15 λεπτά το τετραγωνικό), β. τα δημοτικά τέλη του  δήμου, ενός δήμου που πλήττεται από την ανεργία παραμένουν υψηλά, γ. σε πολλές περιπτώσεις τα νοικοκυριά θα πληρώσουν  επιπλέον χρήματα, λόγω των "αδήλωτων τετραγωνικών" που δηλώθηκαν δ. μετά από 7 χρόνια στην εξουσία είναι καλό ξεκίνημα η μείωση, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η κίνηση μειώνοντας τα τέλη κάτω από 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ε. το 50% στις επιχειρήσεις (έκπτωση αναφέρει η ανακοίνωση), έγινε λόγω  covid19, με τις επιχειρήσεις κλειστές για μεγάλα διαστήματα τα προηγούμενα 2 χρόνια. 
Οπότε, καλοδεχούμενη η μείωση, αλλά ας κρατηθούν πιο χαμηλοί τόνοι, δεν έγινε και καμιά "επανάσταση"!  Το αισιόδοξο μήνυμα της ανακοίνωσης  είναι ότι η δημοτική αρχή αναγνωρίζει ότι έχει καθυστερήσει και υπόσχεται ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει "ακόμη πιο δυναμικά και το επόμενο διάστημα"!

Η ανακοίνωση του δήμου:
<ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2022
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την κοινωνική στήριξη και ανακούφιση των συνδημοτών μας, προχωρά σε σημαντικές μειώσεις και πλήρη απαλλαγή στα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη και για το έτος 2022.
Ειδικότερα, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την περαιτέρω μείωση 10% σε όλες τις κατηγορίες δημοτικών τελών για το ερχόμενο έτος.

Παράλληλα, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τελών. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται: Οι μακροχρόνια άνεργοι που έχουν συμπληρώσει 6 μήνες εγγραφής στον ΟΑΕΔ, άτομα με αναπηρία 67% και πάνω, μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 20.000€, τρίτεκνοι με ετήσιο εισόδημα έως 30.000€ και πολύτεκνοι με ετήσιο εισόδημα έως 35.000€.
Τέλος, συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών για τα καταστήματα η οποία έχει φτάσει στο 50% τα τελευταία 2 χρόνια.
Η δημοτική αρχή, αναλογιζόμενη την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε με την πανδημία και την συνεχιζόμενη κρίση που αυτή έχει επιφέρει, επιδιώκει διαρκώς να βρίσκεται κοντά στους δημότες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, με το λιγότερο δυνατό κόστος για εκείνους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά και το επόμενο διάστημα.>